Infeksionet e reja me Covid në Itali në 24 orët e fundit kanë arritur në 10 mijë: në 24 orët e fundit, sipas buletinit të Ministrisë së Shëndetësisë, janë regjistruar 10,010 raste (dje 8,804). Tamponët ishin 150,377. Vdekjet. ishin 55, nga 83 dje.

Lakorja e infektimit po rritet me shpejtësi dhe tregon proporcionin për lart, por aty ku është kulmi nuk dihet pasi kjo do të varet nga masat e sigurisë së miratuara.

“Ka rritje të shpejtë, por jo të madhe” tha fizikanti Enzo Marinari, nga Universiteti Sapienza i Romës. Duke parë të dhënat, ai shtoi, “asnjë përpjekje e madhe nuk mund të na ndihmojë të rikthehemi në një regjim të sigurt”.

Ne po përballemi, tha fizikani, me një “kurbë të rritjes së mprehtë eksponenciale, e cila natyrisht do të ndalet, problemi është se mund të ndalet në dhjetë ditë sepse ne do të kemi bërë diçka, ose do të vazhdojmë”.

Në këtë moment, “ndërhyrjet e synuara dhe të arsyeshme ndoshta mund të ndihmojnë”.