Në 24 orët e fundit, 10.630 teste pozitive për koronavirus janë regjistruar në Itali, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. E hëna kishte qenë 7,970.

Viktimat janë 422, krahasuar me 307 të hënën.

Në total u testuan 274,263 njerëz (teste molekulare dhe antigjenike) në 24 orët e fundit në Itali (dje ishin 144,270, mbi 130,000 më pak), me një normë pozitive deri në 3.9% (e hënë ishte 5, 5%, pra u ul me 1.6%), sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë.

Janë 6 kategori që do të vaksinohen si përparësi në fazën e dytë të fushatës së vaksinimit anti-Covid.

E para do të jetë ajo e subjekteve “jashtëzakonisht të prekshme” për patologji të veçanta, pavarësisht nga mosha. Azhurnimi i planit kombëtar të vaksinimit për SarsCov2 e parashikon këtë.