Janë regjistruar 17,533 tamponë pozitivë me Covid-19 në 24 orët e fundit në Itali, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Viktimat janë 620.

140,267 tamponë u kryen në Itali në 24 orët e fundit. Dje kishte 121,275 teste (rreth 19,000 më pak). Shkalla e pozitivitetit është 12.5%, me rënie 2.3% nga 14.8% e djeshme.

Pacientët në kujdesin intensiv për Covid-19 në 24 orët e fundit në Itali janë të pandryshuar, në bilancin ditor midis hyrjeve dhe daljeve.

Në total, 2,587 njerëz janë të shtruar në spital në kujdesin intensiv. Pranimet ditore janë 187. Numri i njerëzve të pranuar në pavijone të zakonshme në vend të kësaj u rrit me 22 njësi, duke e çuar totalin në 23,313.

Në Itali, ndërkohë, kurba e infektimit “ngadalësoi uljen dhe shkoi kundër trendit këtë javë”, tha presidenti i Institutit të Lartë të Shëndetit Silvio Brusaferro në konferencën për shtyp mbi analizën e të dhënave të Monitorimit Rajonal të Dhomës së Kontrollit.