Polemikë në Australi rreth vërshëllimave të disa spektatorëve të finales së tenisit Australian Open kundër vaksinës anti-Covid – raporton BBC.

“Buu” i një pjese të publikut, pikërisht në ditët kur Australia filloi fushatën e saj të vaksinimit, erdhi gjatë ndarjes së fituesit të turneut Novak Djokovic kur një zyrtar i federatës së tenisit foli për përpjekjet në të gjithë botën për “imunizimin si një shenjë e shpresës Për më tepër, në të kaluarën, vetë kampioni serb i tenisit ishte kritikuar për minimizimin e pandemisë Covid-19 dhe denigrimin e vaksinës.

Për Zëvendës Kryeministrin Australian, Michael McCormack, vërshëllimat ishin “të neveritshme”.

“Kjo vaksinë do ta kthejë vendin tonë në një lloj normaliteti para-kovid,” tha ai.

Gjatë fundjavës në disa qytete të Australisë, duke përfshirë Sidnein dhe Melburnin ku u zhvillua turneu, pati protesta nga turma të vogla pa dyllë.