E4Shield është mjeti i ri i aftë për të reduktuar rrezikun e infektimit me Covid-19 me të paktën 90% në një dhomë. Dhe në një kohë rekord prej tri minutash.

Kutia e mahnitshme është prodhuar nga Elettronica, një kompani e specializuar në kundërmasat elektronike për përdorim ushtarak dhe sigurinë kibernetike.

Në pamje të parë duket si një modem wifi, por, sipas 150 testeve të kryera në Sars-Cov-2, E4Shield dezinfekton mjedisin në të cilin gjendemi.

Pajisja e re anti Covid përdor emetimin e frekuencave elektromagnetike që bëjnë që struktura e virusit të pranishëm në ajër të lëkundet derisa të prishet.

Në krahasim me rrezet ultravjollcë, nuk i ka problem nga konet e hijes, ndalohet vetëm nga sipërfaqet metalike dhe lëngjet. Domitilla Benigni, CEO i Elettronica, specifikoi:

“Nuk zëvendëson vaksinën apo maskat, nuk shëron një person që është infektuar dhe nuk dezinfekton, por ndihmon shumë në ambiente të mbyllura.

“Mendoni vetëm për një klasë në një shkollë ose ambientet e një restoranti”. Ajo që e shtyu kompaninë të angazhohej në prodhimin e kësaj teknologjie të re ishte “mbrojtja e një fëmije gjatë një pandemie”.

Krijuesi i kompanisë Enzo Benigni tha: “Gjithçka filloi falë intuitës së një prej inxhinierëve tanë mekanikë, Nicola Pasculli”, i cili më pas shtoi:

“Gjatë karantinës, ai filloi të kërkonte në kohën e lirë me kolegët e tij për një mënyrë për të garantuar sigurinë e atyre që nuk mund ta bënin kurrë vaksinën për arsye shëndetësore, duke filluar nga djali i tij.

“Më pas ai mendoi nëse njohuria e tij mund të ishte baza për një zgjidhje. Nuk ishte fusha jonë, por inovacioni shpesh funksionon kështu: lind kur një disiplinë zbatohet në një sektor të ndryshëm nga ai i zakonshmi”.