Nëse nuk keni më dëshirë të merreni me këtë lloj grindjeje dhe të diskutoni pikëpamjet tuaja të ndryshme për shpenzimet e shtëpisë dhe personale me partnerin, mund të rivendosni qetësinë dhe paqen në çift, me kusht që të ndiqni këtë këshillë të vlefshme.

Të gjithë çiftet, ose pothuajse, diskutojnë tema që lidhen ngushtë me paratë, sepse të dy janë të prirur të gjykojnë prioritetet e njëri-tjetrit dhe mënyrën e shpenzimit të parave, por për fat të mirë ka një zgjidhje për këtë çështje të mprehtë.

Në një çift, të dy partnerët përgjithësisht shohin dhe gjykojnë se si i shpenzon paratë tjetri. Kjo mund të çojë në keqkuptime, fërkime dhe grindje sepse çdo individ ka prioritetet e veta, të organizuara sipas një shkalle personale vlerash.

Ka nga ata që do të shpenzonin çdo shumë për të udhëtuar, për të provuar eksperienca të reja dhe nga ata që preferojnë të arredojnë shtëpinë, duke e bërë atë një ambient sa më pranë dëshirave të dikujt.

Kjo vlen edhe për të gjitha fushat e tjera të jetës, nga ushqimi te jeta shoqërore, nga shëndeti te hobi, nga investimet e bëra për fëmijët e deri tek shpenzimet e bëra për t’u kujdesur për kafshët shtëpiake.

Paratë, si të ndaloni grindjet me partnerin për çështje financiare

Të mos jesh në linjë dhe të mos biesh dakord për vendimet e shpenzimeve në planin afatgjatë për dy njerëz që ndajnë gjithçka mund të bëhet rraskapitëse.

Nëse jeni ndjerë ndonjëherë i kritikuar ose i sulmuar nga gjysma juaj më e mirë për çështje që lidhen me sferën ekonomike dhe financiare, ose nëse në vend të kësaj jeni ju që nuk i miratoni zgjedhjet e tij, dijeni se është krejtësisht normale dhe se, për fat, ka një mënyrë për të zgjidhur problemin përgjithmonë.

Zgjidhjen e keqkuptimeve në lidhje me paratë dhe paratë e gjeti Erin Lowry, autore e librit Broke Millennial Talks Money.

Sipas Erin Lowry, nëse të dy partnerët vendosin një shumë të barabartë parash që i paguajnë në llogari të veçanta çdo muaj, ata mund t’i shpenzojnë ato para si të duan, pa u gjykuar nga njëri-tjetri.

Përveç kësaj, ka ekspertë të terapisë financiare që studiojnë marrëdhënien dhe historinë e një personi me paratë dhe ndihmojnë në planifikimin financiar duke trajtuar shëndetin mendor dhe duke kombinuar kështu dy faktorët.

Përveç këtyre metodave, është gjithashtu thelbësore të mësoni t’i besoni tjetrit. Pra, ruajtja e autonomisë së dikujt dhe një dialog i hapur dhe i sinqertë për qëllimet e përbashkëta janë zgjidhja për të ndaluar debatin për para me të dashurën, të dashurin, gruan ose burrin tuaj.

Nëse ato nuk janë të mjaftueshme, këshillohet të kërkoni ndihmë të jashtme, mbështetjen e një eksperti.