Në ditën e krijimit të filmave aksion, “Fast and Furious”, tregu klasik i “Porsche”, po nderon makinën legjendare “Porche 911 Carrera RS 2.7”.

I prodhuar vetëm për një vit, kjo makinë fitoi vendin e saj të merituar në histori. Modeli 911 tërhoqi admirimin e entuziastëve që nga fillimi, duke arritur vlerësimin e tij fillestar prej 500 shitjesh, aq shpejt sa prodhimi më vonë u trefishua, me 1,580 njësi të akorduar në mënyrë agresive.

E veçanta e RS ishte aktori i ndjerë, Paul Walker, i cili bleu një 911 të vitit 1973 në internet në vitin 2011. Walker ishte i entuziazmuar për makinën, duke pretenduar se ai bleu pamjen me dy ulëse më të paparë, sepse ishte nga, “epoka e artë e Porsche.

Koleksioni i Walker më vonë do të përfshinte një përzgjedhje eklektike, por tematikisht kohezive të makinave që përfshinte një numër të madh BMW E36 Lightweights, një makinë garash Nissan R32 Skyline dhe një Chevrolet Chevelle Wagon të vitit 64.

Vlerat e RS janë rritur në qiell në vitet që pasuan. Hagerty vlerëson se një kusht “Concours” RS vlente rreth 335,000 dollarë kur Walker bleu të tijën, por e vendos këtë numër më afër 900,000 dollarë sot. RS e verdhë e lehtë e Walker ka të ngjarë të shkojë në një stratosferë edhe më të lartë kur të kalojë bllokun e ankandit Mecum në Monterey brenda disa javësh.

Përpara vdekjes së parakohshme të Walker në një aksident me makinë në 2013, ai padyshim që gëzonte shasinë RS Nr. 9113600901 për ndërtimin e saj të lehtë dhe sinqeritetin mekanik të epokës analoge. Në kohën e tij, ishte makina e parë e testuar nga një revistë tregtare gjermane që arriti 0 deri në 62 mph në më pak se gjashtë sekonda, sipas Porsche.

Ky RS i veçantë që përputhet me numrat ka 58,268 milje në orë dhe një sistem lëvizjeje të rindërtuar, frena dhe pezullim, si dhe një brendshme të veshur me susta. Duket të jetë një shembull i pastër dhe i kujdesshëm me zell, i cili do të ishte mirë në çdo ngjarje. Shtoni efektin Paul Walker dhe ofertuesit e duhur mund të arrijnë rritjen e nitro dhe të arrijnë shumë përtej vlerësimit të Mecum prej 1 milion dollarë deri në 1.25 milion dollarë.