Juventus bëri një përpjekje të fundit për Memphis Depay përpara se të braktiste plotësisht marrëveshjen dhe të nxitonte te Arkadiusz Milik. Lojtari polak mberriti ne Torino npër t’iu nënshtruar ekzaminimeve të zakonshme mjekësore dhe më pas për të nënshkruar kontratën e tij të re që do ta lidhë atë me Juventusin në bazë të një huazimi të rëndë me detyrim blerje…

Allegri, megjithatë, do të kishte preferuar Depay për shkak të karakteristikave të tij të listuara gjerësisht edhe nga Pavel Nedved pak para Sampdoria-Juventus. Zëvendëspresidenti i bardhezinjve kishte shpenzuar shumë kohë duke konfirmuar publikisht negociatat dhe vullnetin e klubit për t’u fokusuar te holandezi.

“Ai mund të luajë me Dusan ose në vend të tij, ai mund të luajë me Kean dhe të luajë me anësorin, por ai është një nga emrat që ne e vlerësojmë jo të vetmin, siç është normale”.

Me pak fjalë, Juventus besonte fort se e kishte lojtarin në dorë edhe përballë një marrëveshjeje në parim me Barcelonën, e cila në fakt do ta lironte lojtarin duke e lejuar atë të bënte një marrëveshje të lehtë me bardhezinjtë. Palët kishin rënë dakord për një pjesë fikse prej 5.5 milionë euro plus bonuse deri në 7 milionë në sezon, për një kontratë dyvjeçare, të cilën Juve do ta kishte nënshkruar Depay përpara se ky i fundit të vendoste të ndryshonte mendje.

Në fakt, siç raporton ‘Sport’, holandezi ngriti papritur kërkesat e tij duke kërkuar që të arrinte 7 milionë neto pa bonus. Një vendim që ka zhvendosur si bardhezinjtë ashtu edhe vetë Barcelonën, të zemëruar me këtë qëndrim të mbajtur nga lojtari, i cili me sa duket ishte magjepsur edhe nga ofertat e tjera: në fakt flitet për Chelsea dhe Manchester United për të.

Në fakt, mes Juventusit dhe Barcelonës ka pasur një marrëveshje për kushtet ekonomike, e cila për më tepër do të bënte të mundur zgjidhjen e çështjeve pezull të operacionit Pjanic-Arthur. Juve duhet të vendosë nëse do të paguajë atë që kërkon Depay në sezon, rreth shtatë milionë e gjysmë neto. Ideja e Juventusit deri pak orë para se të niste për Milik, ishte zgjatja e kontratës me holandezin, duke u fokusuar në një trevjeçare (me opsion të mundshëm për vitin e katërt) në vend të ofertes fillestare dyvjeçare të rënë dakord, duke përhapur paga në më shumë sezone për të përmbushur kërkesat e lojtarit që largohet nga Barcelona.

Por edhe kjo mundësi është zhdukur me Juventusin, i cili kështu ka përshpejtuar në mënyrë vendimtare dhe vendimtare ndaj Arkadiusz Milik, i cili tashmë është një hap larg bardhezinjve dhe në pritje të ekzaminimeve mjekësore.