Të kesh një trup të hollë dhe të stërvitur mirë është një nga qëllimet kryesore të shumë njerëzve që i përkushtohen aktivitetit fizik me këmbëngulje dhe shpirt sakrifice.

Por për të arritur qëllimin e vendosur është thelbësore si të zgjidhni një dietë korrekte që mbështet përpjekjet dhe të bëni ushtrimet e duhura për të punuar në grupe specifike muskujsh.

Në këtë na ndihmon kompetenca dhe përgatitja e trajnerit personal i cili mund të na ofrojë informacionin që është i duhuri për ne.

Në fakt, për të humbur peshë dhe për të tonifikuar trupin, është e nevojshme nga njëra anë të humbni yndyrën dhe nga ana tjetër të ndërtoni masë muskulore.

Trajnerët rekomandojnë veçanërisht kombinimin e ushtrimeve të forcës dhe stërvitjeve kardio dhe do të kishte disa stërvitje në dysheme që mund të na ndihmojnë më shumë se të tjerët.

Lloji i parë i ushtrimeve që do të përfshihet në rutinën tuaj atletike është Skater Squat, një variant i squat-it më të zakonshëm.

Ju filloni duke e çuar një gju përpara në lidhje me tjetrin dhe uleni, duke i shtyrë ijët prapa. Më pas, zbrisni deri sa të mbështeteni në thembër, duke ruajtur tensionin e vitheve dhe përsërisni tetë ose dhjetë herë për secilën anë.

Ushtrimi i dytë, nga ana tjetër, ka të bëjë me shpatullat dhe njihet si Pike PushUp. Pozicioni fillestar është ai i shtytjeve, me pëllëmbët e duarve në dysheme në linjë me shpatullat, ndërsa këmbët janë të bashkuara dhe drejt.

Në këtë pikë, këmbët sillen drejt duarve duke ngritur prapanicën dhe gjithashtu duke i shtyrë pëllëmbët lart. Ky pozicion mbahet për disa sekonda dhe përsëritet dhjetë herë.

Ushtrimi i tretë janë Inchworms që fillojnë nga i njëjti pozicion i mëparshëm, por në këtë rast krahët janë sjellë përpara duke mbajtur tensionin për disa sekonda. Pastaj i afroni duart në këmbë.

Së fundi, ne vazhdojmë me Plank: të prirë, mbështetemi në parakrahë duke i mbajtur këmbët drejt dhe këmbët së bashku. Njëra këmbë është ngritur duke u përpjekur të shtyjë të pasmet mirë lart; dhjetë përsëritje në secilën anë dhe kaq.