Kuizet, testet dhe pyetësorët janë një mënyrë e shkëlqyer për të testuar veten, por edhe për t’u argëtuar duke eksperimentuar me njohuritë e fituara dhe aftësitë e lindura.

Pastaj, kur jeni në shoqëri, kuizet me pyetje të njohurive të përgjithshme mund të bëhen një argëtim i vërtetë.

Në fund të fundit, ato janë gjithashtu një provë e mirë për ata që ëndërrojnë të marrin pjesë në shfaqje televizive ku fitohen shifra milionere.

Pra, pse të mos stërviteni pak? Këtu janë dhjetë pyetje me zgjidhjet e tyre (në fund):

1 – Sa kohë jeton një gjinkallë nën tokë?

2 – Cila është e kundërta e ‘déjà-vu’?

3 – Cila ishte piktura më e shtrenjtë e shitur në një ankand?

4 – Kur u festua për herë të parë Viti i Ri në Nju Jork me ‘New Year’s Eve Ball’ e famshëm në Times Square?

5 – Nga vjen termi ‘moka’?

6 – Përpara se të quhej ‘mouse’ (miu), nga cila kafshë tjetër mori emrin pajisja kompjuterike?

7 – Cili është qyteti më i vjetër në botë?

8 – Cili është i vetmi shtet në Shtetet e Bashkuara me një moto spanjolle?

9 – Nga cili gisht varet 50% e forcës së një dore?

10 – Cili është peshku më helmues në botë?

Merrni kohën tuaj përpara se të lexoni. Gati? Këtu janë zgjidhjet:

1 – Sipas Muzeut të Zoologjisë në Universitetin e Miçiganit, një gjinkallë në fazën e larvës mund të jetojë nën tokë deri në 17 vjet.

2 – Është termi francez ‘jamais-vu’, që do të thotë ‘i pa parë më parë’ pra ‘krejt i ri’.

3 – Ky është ‘Salvator Mundi’ i Leonardo da Vinci-t, i shitur për 450.3 milionë dollarë në 2017.

4 – Festimet e para në Times Square u mbajtën në vitin 1904, por sfera u përdor për herë të parë në 1907.

5 – Moka rrjedh nga Mokha, një qytet port në Jemen i famshëm për prodhimin e kafesë cilësore Arabica.

6 – Ajo që ne tani e quajmë ‘miu’ më parë quhej zakonisht ‘breshka’.

7 – Ky është Alepo, Siri, bërthama më e vjetër e të cilit daton në 6000 para Krishtit.

8 – Është Montana, motoja e së cilës është ‘Ari dhe argjendi’, metale me të cilat shteti ishte i pasur në mesin e shekullit të 19-të.

9 – Gishti i vogël që ndihmon gishtin e unazës në kapjen e objekteve dhe bërjen e grushtit.

10 – Përgjigjja është peshku gur, i cili jeton në ujërat australiane.