A keni menduar ndonjëherë se sekreti i humbjes së peshës varet nga koha kur hani vaktin tuaj të fundit?

Këtë e vërtetojnë studime të ndryshme dhe ekspertët pohojnë se duhet të hani darkë para orës 20:00, mundësisht rreth orës 18:00 dhe në këtë mënyrë të rrisni shanset për të hequr qafe kilogramët e tepërt.

Është vërtetuar se një darkë e hershme ndikon pozitivisht në peshën tonë, sepse zgjat periudhën deri në kohën e gjumit dhe në këtë mënyrë nxit tretje më të mirë.

Kjo është gjithashtu mënyra më e mirë për të shmangur dëshirat e natës dhe për të reduktuar depozitimin e yndyrës në trup sa më shumë që të jetë e mundur.

Rekomandohet të mos hani të paktën 2 orë para gjumit, sepse kështu nuk do të keni probleme me stomakun dhe tretjen gjatë natës.