Nëse pavarësisht vapës mbytëse të këtyre javëve keni arritur ta mbani ballkonin tuaj të harlisur ose të paktën bimët nuk janë venitur plotësisht, atëherë meritoni duartrokitje dhe ne gjithashtu ju shtojmë premtimin për të zbuluar disa truke për të përgatitur terrenin për vitin e ardhshëm.

Po flasim për trëndafilat, lulet më të dhuruara ndonjëherë, pararojë të dashurisë dhe lumturisë, me një aromë dehëse dhe ngjyra të ndezura që i thërrasin pranverën.

Koha më e mirë për të rritur trëndafilat është nga mesi i marsit deri në mes të prillit: këto lule kanë nevojë që toka të jetë gjithmonë shumë e lagësht dhe e pasur me lëndë ushqyese, por për ta fekonduar atë thellë ka disa metoda 100% green që do t’ju habisin, në vend që të përdorni kimikate.

Ju sigurojmë se edhe pse pak e dinë, ky truk është shumë efektiv: duhet të hani vetëm një banane dhe të mos e hidhni lëvoren.

Pjesa e jashtme e frutit ekzotik do të futet direkt në tokë dhe do ta plehërojë falë lëndëve ushqyese të shumta të pranishme në të.

Bananet njihen për përqendrimin e lartë të kaliumit, por duhet përmendur gjithashtu magnezin, kalciumin, fosfatet dhe squfurin.

Kaliumi ndihmon në forcimin e sistemit imunitar të trëndafilave dhe pjesa tjetër e substancave ndihmojnë procesin e rritjes.

Një tjetër perlë është të prisni lëvozhgën e bananes në copa të vogla dhe më pas t’i përzieni direkt bashkë me tokën që do të plehërohet: në këtë mënyrë trëndafilat tuaj bëhen edhe më të harlisur dhe të lakmueshëm.

Për më tepër, nuk duhet të kursejmë ujin: mbajtja e tokës në çdo kohë të lagësht do të thotë që copat e lëvozhgës së bananes do të copëtohen më shpejt dhe për këtë arsye lëndët ushqyese do të kenë efektin shumë shpejt.

Jo vetëm që banania ka përfitime për trëndafilat: patatet – një perime e lagësht dhe e pasur me selen – mund të ndihmojnë gjithashtu t’i bëjnë ato të harlisura dhe të begata. Thjesht futni kërcellet direkt në zhardhok që rrënjët të rriten të forta dhe të thella.