Të ngrënit, le ta pranojmë, është një nga gëzimet e jetës. Të gjithë (ose pothuajse) ëndërrojnë të hanë shumë pa shtuar peshë, por kjo, siç e dimë, nuk është e mundur. Megjithatë, ka njerëz “që hanë shumë dhe nuk shëndoshen”.

Po, por pjesërisht është çështje gjenetike dhe pjesërisht ka ndikim në peshë, duke ditur se si të ushqeheni mirë dhe si të digjni kaloritë e ngrëna.

Por si e bëjnë këtë? Epo, nuk është vetëm çështje gjenetike, por edhe zbatimi i zakoneve të mira, të cilat më pas çojnë në të qenit i dobët. Veçanërisht femrat e dobëta nuk e lënë veten të mashtrohen nga dietat drastike që i bëjnë të humbin peshë shpejt, por më pas e rifitojnë atë dhe me shumë yndyrë që i shoqërojnë.

Personat e dobët ushtrojnë shumë dhe mbi të gjitha kanë kuptuar që për të mbajtur metabolizmin aktiv dhe për të djegur më shumë kalori duhet të kombinojnë punën aerobike me ushtrimet për të mbajtur muskujt të tonifikuar. Një ndihmë tjetër për të qëndruar në formë është padyshim ecja.

Zakonisht, sipas ekspertëve, duhet të stërviteni të paktën 3 herë në javë për 40 minuta, me një shpejtësi mesatare prej 5/5.5 km/h.

Qëndrimi i hollë mund të jetë gjithashtu një çështje gjenetike e një metabolizmi më efikas, d.m.th., një aftësi më të lartë për të metabolizuar glukozën. Studimet në fakt kanë vërtetuar se kjo ndodh kur keni gjene të veçanta.

Truke të tjera mund të jenë të mos anashkaloni kurrë mëngjesin, gjë që është e rëndësishme për një dietë të shëndetshme. Nëse ushqeheni siç duhet që në fillim, do të jeni të ngopur për ca kohë dhe gjithashtu do të jeni të ngopur. Dhe kështu, nuk do të gaboni të pini ushqimin aty-këtu gjatë mëngjesit.

Njerëzit e dobët hanë edhe makarona dhe oriz me miell integral, të cilët ngopin dhe i japin trupit një sasi të caktuar fibrash. Më shumë se një çështje kalorish, është një çështje mbështetjeje për të mbushur veten, dhe ato janë një mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur nën kontroll urinë.

Gjumi i mirë është një mënyrë tjetër thelbësore për të qëndruar të shëndetshëm dhe në formë. Nëse flini pak dhe jo mirë, do të ndikoni në ekuilibrin midis hormoneve që japin ndjenjën e ngopjes dhe atyre që kontrollojnë urinë.

Prandaj atëherë hamë më shumë dhe kërkojmë mbi të gjitha ëmbëlsirat, të cilat kanë sheqerna dhe yndyrna. Së fundi, atyre që janë të dobët u duhet më shumë kohë për të ngrënë, duke shijuar atë që po shijojnë dhe kështu janë më të kënaqur. Përtypja mirë dhe ngadalë është një aleat i shkëlqyer i tretjes dhe i jep trurit të ndihet i ngopur.