Nëse do të donin t’u jepnin 70 euro në javë fëmijëve tuaj, çfarë do të thoshit? Jo sigurisht. Atehere, pse e kthen ne “bordello” (ankohesh)? Mos u anko nëse te rinjte nuk duan të punojnë sot, pse nuk gjen staf”…

Është përmbledhja e videos së publikuar në Tik Tok nga një vajzë e re napolitane, e cila po bëhet e njohur në rrjetet sociale. E reja me ato pamje shpjegon se çfarë i ndodhi 15 qershorin e kaluar, teksa ishte në kërkim të një pune.

“Në Instagram – thotë e reja – një kompani veshjesh ka shkruar ‘kërkoj njerëz për të punesim’… Unë e kontaktoj dhe më pyesin nga jeni, si quheni, nëse kam përvojë. Me thane qe orari eshte nga 9 deri ne 13.30. Dyqani rihapet ne oren 16 por dyqani duhet te mberrij ne oren 15-15.30 per tu pastruar.

Me pas deri ne oren 20.30-21. Te shtunen e njejta ore por vazhdoi”. “Kam kërkuar pagën – vazhdon ajo – edhe nëse më vjen turp dhe më thonë 70 euro në javë, pra 280 euro në muaj. Unë u përgjigja se nuk më interesonte.

Në atë moment vajza, një vajzë në moshën time, u përgjigj: “Këta të rinjtë sot nuk duan të punojnë. “Më falni, u tregova mirë, por a mendoni se është normale për gjithë këto orë 280 euro në muaj?”

“Jeni ju – i përgjigjet ai bashkëbiseduesit – që u jepni një rrogë mizerje djemve, a mund të më shpjegoni se çfarë mund të bëjë një djalë 23-24 vjeç me 280 euro në muaj, jeni ju që nuk i bëni te punojne”, përfundon ajo…

Në një video tjetër, të publikuar edhe në profilin e saj, e reja më në fund mrekullohet me suksesin që ka arritur konsideratat e saj: “Videoja ime nuk është e para në të cilën flasim për te rinj që u gjendën në të njëjtën situatë si unë. Unë personalisht kam parë disa nga këto video dhe miliona njerëz më pëlqejnë gjithashtu.”

“Në komente – shpjegon – ka shumë dëshmi të të rinjve që për të njëjtat orë pune u kishin ofruar edhe shumë më pak”. Më pas ajo përfundon: “Disa edhe më kanë shkruar për të më thënë se pasi e panë hapën sytë. Kështu që ndoshta videoja e një personi si unë mund të ndihmojë …”.

VIDEO