Një urë e varur midis pemëve të çon në dhomën e re të Treehotel, hoteli i ndërtuar në Laponinë suedeze i përbërë nga tetë suita të dizajnuara nga po aq dizajner dhe artistë të famshëm.

Shtesa më e fundit në degët e pyjeve veriore suedeze është Biosfera, e projektuar nga Bjarke Ingels Group (BIG) e Danimarkës, që përdori 340 shtëpi zogjsh për të krijuar një dhomë hoteli që është unike në botë.

Biosfera është e vetmja suitë në botë që përbëhet nga 340 fole zogjsh. Instalimi fokusohet në qëndrueshmërinë dhe turizmin natyror të Treehotel-it i cili në këtë mënyrë kontribuon në ruajtjen e popullatës lokale të shpendëve. Me dizajnin e saj origjinal, Biosfera gjithashtu dëshiron të forcojë habitatin natyror të pyjeve suedeze.

Nga brenda Biosferës mund të shijoni një pamje mahnitëse në 360 ​​gradë të pyllit. Pavarësisht hapësirës dhe ndikimit të reduktuar të strukturës në mjedis, dhoma ofron të gjitha komoditetet e një hoteli luksoz.

Suita e projektuar nga Bjarke Ingels Group shtrihet në një sipërfaqe të brendshme prej 34 metrash katrorë të varur nga toka dhe një tarracë çati që i zhyt vizitorët në majat e pemëve.

Hapësira plotësisht transparente ofron mundësinë për të përjetuar nga afër jetën e shpendëve vendas në një habitat ekologjik të pandotur.

Brenda dhomës së hotelit BIG ka hapësirë ​​për një dhomë gjumi të madhe, një dhomë ndenjeje dhe një banjë komode me dush dhe sauna.

Ashtu si të gjitha objektet e tjera të Treehotel-it, shërbimet higjienike janë me djegie dhe sistemi i ujit është i qëndrueshëm. Mysafirët e hotelit “Treehotel” mund të qëndrojnë kështu në epiqendrën e natyrës dhe të fokusohen vetëm në bukurinë e mjedisit përreth.