Astronomët kanë dhënë një lajm të keq së fundmi, duke iu referuar asteroidëve që i po i drejtohen planetit tonë.

Pavarësisht se Toka ka shumë teleskopë që monitorojnë hapësirën, si dhe mbajnë nën vëmendje të gjithë asteroidët që mund t’i drejtohen planetit tonë, astronomët kanë ngritur alarmin, pasi disa prej shkëmbinjve qiellorë nuk mund të kapen nga teleskopët.

Arsyeja? Këto asteroide, fshihen pas shkëlqimit të diellit. Sipas asaj që shkruan “The Sun”, kohët e fundit janë vëzhguar disa objekte qiellore që i janë afruar Tokës, mes tyre dhe asteroidë.

“Studimet e asteroideve në përgjithësi funksionojnë natën, kryesisht duke gjetur objekte përtej orbitës së Tokës,” paralajmëroi profesori Scott Shepard në revistën Science.

“Kjo krijon një pikë të verbër sepse shumë objekte afër Tokës (NEO) mund të fshihen në brendësi të dritës së diellit në orbitën e Tokës.

Vrojtimet e reja teleskopike po përballen me shkëlqimin e Diellit dhe po kërkojnë asteroidë drejt Diellit gjatë muzgut. Këto sondazhe kanë gjetur shumë asteroidë të pazbuluar më parë në brendësi të Tokës”, u shpreh Scott Shepard.

Midis tyre është asteroidi i parë me një orbitë të brendshme në Venus. Dhe ka një tjetër me periudhën më të shkurtër orbitale të njohur rreth Diellit.