Disney po shet një turne 24-ditor me avion privat në të gjitha 12 parqet e tij tematike globale që fillon nga 109,995 dollarë për person. Udhëtimi luksoz, i titulluar Disney Parks Around The World – A Private Jet Adventure, është i kufizuar në 75 pasagjerë dhe do të niset në korrik 2023, tha kompania të mërkurën.

Pasagjerët do të udhëtojnë me atë që Disney e përshkroi si një Boeing 757-200 “të konfiguruar nga VIP”, i konvertuar nga 233 vende në 75 sedilje lëkure në formacion dy nga dy. Ndërsa në terren, pasagjerët do të ndahen në grupe më të vogla dhe do të udhëtojnë me makina dhe minibusë dhe autobusë “luksoz”, tha Disney.

Mysafirët do të shoqërohen nga guida turistike, një mjek dhe një ekuipazh fluturimi prej 14 personash, duke përfshirë një kuzhinier. Udhëtimi do të organizohet nga Becky Cline, drejtoreshë e Arkivave të Walt Disney.

Mysafirët do të vizitojnë vendndodhjet e Disney në SHBA në Anaheim, San Francisko dhe Orlando, dhe parqet e tij ndërkombëtare në Tokio, Japoni; Shanghai, Kinë; Hong Kong; Agra, Indi; Kajro, Egjipt; dhe Paris, Francë.

Kostoja bazë prej 109,995 dollarë për udhëtim është e barabartë me gati 4,600 dollarë në ditë. Të ardhurat mesatare vjetore të familjeve amerikane në vitin 2020 ishin 67,521 dollarë, sipas Byrosë së Regjistrimit.

Udhëtimi përfshin turne private nëpër parqe, Muzeun Familjar Walt Disney në San Francisko dhe Arkivat Walt Disney në Anaheim, tha Disney. Udhëtarët do të jenë në gjendje të vizitojnë disa parqe përpara se të hapen dhe të marrin pika VIP për shikimin e fishekzjarreve të mbrëmjes, tha Disney.

Të ftuarit do të vizitojnë gjithashtu Taj Mahalin e Indisë, Piramidat e Egjiptit të Gizës dhe Kullën Eifel të Francës. Aktivitetet opsionale gjatë gjithë udhëtimit përfshijnë provë të verës, klasa private gatimi dhe një vizitë në fshatin francez.

Turneu përfshin 68 vakte, disa në bordin e avionit privat. Në udhëtim përfshihet edhe pak alkool. Turneu fillon në Los Angeles më 9 korrik 2023 dhe përfundon në Orlando më 1 gusht 2023. Mosha minimale për udhëtim është 12 vjeç dhe fëmijët paguajnë të njëjtën tarifë si të rriturit.