Ushqimi i shpejtë, sidomos vitet e fundit, se mund t’ju qëndrojë pranë si në kohët e lehta ashtu edhe në ato të vështira, duke ju dhënë zgjidhjen që kërkoni sa herë që jeni të uritur. E megjithatë, edhe nëse hamë një vakt të gatuar në shtëpi, ushqimet që do na shoqërojnë ose do ta ndjekin janë vendosur në dietën tonë, edhe pse e dimë mirë se ato nuk kanë vetëm avantazhe për shëndetin tonë.

Krejt e kundërta. Ushqimi që rezulton mbret në shtimin e kilogramëve është patatja dhe veçanërisht në formën e tyre të skuqur.

Hulumtimi i kryer nga Shkolla Mjekësore e Harvardit dhe Shkolla e Shëndetit Publik studiuan zakonet e të ngrënit të mbi 120,000 vullnetarëve që morën pjesë.

Përfundimi i shkencëtarëve ishte se konsumimi i kësaj perime në çdo formë kontribuon ndjeshëm në shtimin e peshës me kalimin e kohës. Më konkretisht, brenda një periudhe katërvjeçare mund të shtoni 1.5 kilogramë duke ngrënë një pjesë shtesë me patate të skuqura.

Pijet joalkoolike, ëmbëlsirat, akullorja përfundojnë më tej me patatet që duken teorikisht vetëm më të pafajshme.