Nëse shikoni ndryshime në lëkurën tuaj, mund të zbuloni shumë sa i takon gjendjes suaj mendore. Shumë shqetësime dhe mendime negative që ju vijnë në mendje gjatë ditës, ndikojnë në shëndetin e organizmit, si dhe ato shfaqen menjëherë në lëkurë.

Disa emocione janë gjithashtu të shtypura thellë, kështu që ju e keni të vështirë t’i njihni, dhe tani do të jetë shumë më e lehtë për ju, pasi të shikoni shprehjen tuaj në pasqyrë. Këtu janë reagimet e lëkurës që lidhen më shpesh me probleme të shëndetit mendor:

Trauma – skuqje, inflamacion; Depresioni dhe trishtimi – lëkura e thatë; Ankthi – kruajtje dhe skuqje; Rritja e stresit – aknet, ekzema, psoriaza; Shtypni zemërimin dhe pakënaqësinë – lëkura e thatë

Zemërimi dhe agresioni – reaksione alergjike, kruajtje, inflamacion; Rritja e emocioneve (pozitive dhe negative) – skuqje, rosacea; Mos i lini pas dore problemet e këtij lloji, vetëm sepse asgjë nuk ju lëndon. Shëndeti mendor është po aq i rëndësishëm sa shëndeti fizik, prandaj përkushtojuni vetes…