Kjo e premte shënon 40 ditë derisa java e Eurovizionit të nisë me një ceremoni hapjeje në Liverpool, teksa numërimi mbrapsht ka nisur që sot. Të 37-ta këngët janë dorëzuar tashmë, me tekste që trajtojnë gjithçka, nga pushtimi demonik deri te pushtimi i Ukrainës nga Rusia prej një viti.

E ashtu sikurse gjithmonë, cilësia është në qendër të diskutimeve, por ka disa gurë të çmuar në mesin e sulmeve të pashmangshme të baladave të fuqisë. Gjigandi mediatik britanik, BBC ka renditur të gjitha këngët pjesëmarrëse, ndër to edhe Shqipëria, e cila sipas medias britanike, nuk pritet të ketë ndonjë arritje të madhe.

“Në një tipar sinkroniteti tipografik, Albina është përfaqësuesja e Shqipërisë për vitin 2023.

Një ish-nënkampione në The Voice, ajo po interpreton “Duje”, një baladë dramatike për familjet që ndahen dhe ndikimin që ka te fëmijët. Performanca zakonisht përfundon me Albinën që u rrëzua në gjunjë e përlotur.

Vargjet e pasionuara të Albinës ndërtohen në një kor tërheqës, duke shfaqur vokale në sfond nga familja e saj – por në përgjithësi, është mjaft e rëndë. Parashikimi: Gjysma e poshtme e tabelës së liderëve”, shkruan BBC. Franca renditet si fituese e mundshme, gjithashtu Suedia me fituesen e vitit 2012, Loreen, Spanja ndër tre më të mirat.