Familjet tani po i tremben blerjeve javore. Përveç kostos së madhe të sendeve ushqimore, përpjekja që duhet të bëjmë e bën gjithashtu një nga detyrat më pak tërheqëse në jetë.

Por një nënë e pesë fëmijëve ka gjetur një mënyrë për të pakësuar të dyja barrat. Tabitha Kelley, nëna e kanalit “This Mama’s House” në YouTube, ka treguar se si kursen para dhe kohë duke bërë blerje vetëm dy herë në vit dhe duke e pajisur qilarin dhe frigoriferin me ushqime dhe sende të tjera shtëpiake për gjashtë muaj.

Tabitha, e cila është një nënë britanike që qëndron në shtëpi, zbuloi se ajo blen në Costco për të furnizuar familjen e saj.

Blerja e ushqimeve në këtë supermarket të madh të stilit të magazinës i lejon asaj të blejë produkte me shumicë, duke e lejuar atë të grumbullojë furnizime për familjen e saj prej shtatë anëtarësh. Ajo pranoi në një video të fundit se ndërsa blerja e ushqimeve është punë e vështirë, metoda e saj ia vlen sepse bëhet vetëm dy herë në vit.

Ajo shpjegoi, “Si një nënë e zënë me pesë fëmijë, blerja e ushqimeve është një punë e përditshme (e di që ju mund ta kuptoni këtë), prandaj më pëlqen të blej rezerva dhe të blej në Costco një ose dy herë në vit. Këto stoqe na zgjasin gjashtë deri në tetë muaj”.

Ajo vazhdoi, “Kështu që ne blejmë në Costco një ose dy herë në vit dhe kështu na pëlqen ta bëjmë atë.” Tabitha vazhdoi të tregojë se çfarë blen zakonisht në këto udhëtime. Para së gjithash sendet shtëpiake që ajo mban në qilar, duke përfshirë produktet e pastrimit.

“Ne jemi një familje prej shtatë anëtarësh dhe kemi pesë fëmijë dhe kjo është ajo që funksionon për ne, jo të gjithë do të donin ta bënin këtë udhëtim të madh në një udhëtim, por ne na pëlqen ta bëjmë në këtë mënyrë.”

Por çfarë bleu ai? “Plaçka” e tij përfshin një koleksion prej 425 pecetash pastrimi, 90 rrotulla letre higjienike, gjashtë kanaçe vaj ulliri, një vit oriz, 22 pako makarona dhe 95 qese patate të skuqura.

Më pas janë artikujt që duhen ruajtur në frigorifer ose frigorifer. Ka 36 pako me gjalpë, 10 duzina vezë, 24 gjoks pule, mish viçi dhe copa të tjera mishi që ajo thotë se do të mbulojnë të paktën 15 vakte për një familje të madhe.

Ka edhe bukë dhe bagels që ruhen në frigorifer. Blerja i kushtoi nënës pak më shumë se 7600 dollarë. Gjithçka që ai do të bëjë është të zgjatet sa më gjatë deri në blerjen e radhës. “Le të shpresojmë që kjo të mjaftojë për katër apo gjashtë muaj”.

Për të përballuar këtë shpenzim të madh, Tabitha shpesh paketon artikujt vonë deri në mbrëmje, kështu që planifikimi dhe organizimi luajnë një rol të madh në të gjithë procesin e blerjes.