Jim Clark është një legjendë e Silicon Valley. Në vitin 1982, ndërsa kishte një punë ditore si profesor në shkollën e diplomuar në Stanford, Jim dhe disa nga studentët e tij themeluan Silicon Graphics Inc. (SGI)> Në fillim të viteve 1990, SGI ishte prodhuesi kryesor i efekteve vizuale dhe imazheve 3-D për filmat e Hollivudit dhe botën e teknologjisë.

Në kulmin e saj në mesin e viteve 1990, SGI fitoi 3-4 miliardë dollarë në vit të ardhura, por Jim u largua nga kompania në janar 1994 pas një mosmarrëveshjeje me bordin.

Në shkurt 1994, Jim dhe Marc Andreessen bashkë-themeluan Netscape, browserin e parë. Netscape e vetme revolucionarizoi internetin siç e njohim ne sot.

Jim injektoi 4 milionë dollarë nga fondet e tij për të krijuar Netscape. Këto 4 milionë dollarë u bënë 1.2 miliardë dollarë kur Netscape u ble nga AOL në 1999.

Në vitin 1996 Jim themeloi startup-in e kujdesit shëndetësor Healtheon. Disa vite më vonë Healtheon u bashkua me WebMD. Në 2017 WebMD u ble nga Internet Brands për 2.8 miliardë dollarë.

Edhe pas themelimit të TRI kompanive radhazi që u bënë liderë me shumë miliarda dollarë të fushave të tyre përkatëse, Jim nuk kishte mbaruar. Në vitin 1999 ai krijoi një kompani të quajtur myCFO, një shërbim për të ndihmuar individët me vlerë të lartë neto të menaxhojnë pasurinë e tyre.

Në vitin 2002 ai shiti myCFO te Harris Bank për një shumë të pazbuluar. Ai ka hapur një gjysmë duzinë kompani të tjera, disa prej të cilave janë blerë gjithashtu për pagesa të mëdha.

Kjo është mënyra se si 78-vjeçari Jim Clark arriti të mbledhë së bashku pasurinë e tij neto prej 3 miliardë dollarësh. Pasuria e tij neto mund të ishte edhe më e madhe sot, po të mos ishte martuar katër herë.

Në anën pozitive, gruaja e katërt (dhe aktuale) e Jim është një modele australiane e Victoria’s Secret e quajtur Kristy Hinze. Kristy jo vetëm që është një modele të brendshmesh, ajo gjithashtu është 36 vjet më e re se Jim.

Ju mund të mendoni se një djalosh që hapi tre kompani, fitoi një pasuri personale prej 3 miliardë dollarësh dhe u martua me një modele të brendshmesh 3.5 dekada më të vogël se ai nuk do të kishte më gjë për të arritur. Por do të kishit gabim.

Që nga kjo javë, Jim tani zotëron edhe rekordin për shitjen e shtëpisë më të shtrenjtë në historinë e shtetit të Floridës. Një shitje që mund të jetë më e madhja e të gjitha kohërave për sa u takon shitjes së shtëpive.

Wall Street Journal ka zbuluar vetëm 15 muaj pasi e bleu për 94 milionë dollarë, Jim e ka shitur pasurinë e paluajtshme për 75 milionë dollarë

Jo vetëm që vendos rekordin për shtëpinë më të shtrenjtë të shitur në historinë e Floridës, por është shtëpia e tretë më e shtrenjtë e shitur në historinë e SHBA.

Jim e ka zotëruar shtëpinë për 15 muaj. Përafërsisht 460 ditë. Një fitim prej 80.8 milionë dollarë. Afërsisht 174,000 dollarë fitim për çdo ditë që e ka pasur në pronësi.