Me një postim në Twitter në natën amerikane, Elon Musk ka bërë të ditur një nga risitë e mundshme për rrjetin social për të cilin ka nënshkruar një marrëveshje blerjeje në fund të prillit. Musk në fakt u ka shpjeguar ndjekësve të tij se kompanitë dhe organet qeveritare mund të paguajnë për të përfituar nga platforma e tij.

Megjithatë, pa kosto për përdoruesit “normalë” të cilët do të jenë në gjendje të vazhdojnë të postojnë në Twitter pa shpenzuar asgjë. “Twitter do të jetë gjithmonë falas për përdoruesit e rastësishëm, por mund të ketë një kosto të vogël për përdoruesit komercial/qeveritar.”

Elon Musk është po aq elokuent dhe i përmbledhur si kurrë më parë kur përdor Twitter për komunikimet e tij dhe, edhe një herë, ai përdori dy fraza të thjeshta për të parashikuar atë që mund të jetë një pikë kthese epokale në historinë e rrjeteve sociale.

Shefi i Tesla-s tha se ishte i bindur se tarifimi i kompanive dhe agjencive qeveritare një “sasi të vogël” për tweet në platformën e saj të re mund të ishte një mënyrë e zgjuar për të rritur të ardhurat.

Sipas thashethemeve të para, Elon Musk po përgatitet të revolucionarizojë Twitter-in, jo vetëm nga pikëpamja thjesht teknike, por edhe në nivel korporate. Shfaqja e butonit “edit tweet”, për të cilin Musk ka shpresuar vazhdimisht edhe para se të blinte rrjetin social, duhet të jetë vetëm i pari i një serie të gjatë lajmesh.

Thashethemet flasin për shkurtimin e pagave të ekzekutivit, shkurtimet e stafit dhe një ndryshim në krye, me një CEO të ri që zëvendëson Parag Agrawal. Themeluesi Jack Dorsey gjithashtu mund të kthehet dhe një rikthim në bursë nuk përjashtohet. Për të zbuluar se cila do të jetë e ardhmja e Twitter, thjesht ndiqni tweetet e pronarit të tij.