Lautaro Martinez ka frikë se nuk shkon në Kupën e Botës. Kjo sepse nuk është e mundur të hysh në Katar nëse ke gjyqe në pritje dhe mosmarrëveshja me ish-agjentët, veçanërisht Beto Yaque, rrezikon të vazhdojë për një kohë të gjatë.

Ka dy rrethana të ndërlikuara për t’u zgjidhur. Ka një proces gjyqësor në Emiratet sepse Lautaro Martinez ia ka shitur të drejtat e imazhit një kompanie me bazë atje, duke rinovuar marrëveshjen pak para se të mbërrinte në Itali.

Për disa vite, pra, Demi nuk mund ta rimarrë këtë të fundit. Pak si ajo që ndodhi me Dybalan vite më parë, kur transferimi i tij në Angli te Tottenham ishte thuajse i pamundur: disa kohë më vonë u arrit një marrëveshje me ish-prokurorin dhe kompaninë e tij për t’i rikthyer, kundrejt një tarife.

Pra, për Lautaron ka një problem të madh për transferimet e ardhshme, pasi ata që duan ta blejnë duhet të flasin edhe me një palë të tretë që, me siguri, dëshiron të maksimizojë të ardhurat. Kjo rrethanë nuk është problem për Katarin, sepse procedurat nuk kanë filluar ende dhe nuk ka ende seancë të caktuar.

Në vend të kësaj, lajmet vijnë për çështjen në Gjykatën e Milanos. Fillimisht seanca ishte caktuar për në shtator, por ndryshimi i gjyqtarit e ka çuar më tej procesin, për t’u njohur me shkresat. E përkthyer, me kohët e drejtësisë italiane, të paktën një vit nëse jo më shumë.

Pikërisht këtu qëndron problemi: në Katar nuk kanë ndërmend të lejojnë askënd me proceset në pritje, thjesht krahasojeni këtë situatë me atë të De Paul, i cili ka mosmarrëveshje me ish-gruan e tij. Ish-Udinese duhet t’i zgjidhë ato para Botërorit, përndryshe rrezikon te mos shkoje dot!

Për analogji, Lautaro Martinez duhet të bëjë të njëjtën gjë. Fillimisht ka pasur një kontakt mes palëve për të zgjidhur çështjen pa kaluar në gjykatë, por Demi ka refuzuar pasi seanca ishte në shtator. Tani, megjithatë, ai duhet të gjejë një marrëveshje.

Një hap prapa: në verën e 2021 Lautaro Martinez ndryshon agjentin, nga Beto Yaque në Alejandro Camano. Mund ta bëjë këtë, në mënyrë legjitime, por vetëm duke paguar një klauzolë prej 10 milionë eurosh që Lautaro nuk e ka paguar kurrë.

Për më tepër, ish-agjentët e tij ankohen se Lautaro nuk i ka paguar asnjëherë autorizimet për të cilat është rënë dakord në kohën e transferimit të tij në Inter. Pra, për të mbyllur çështjen, Lautaro do të duhet të paguajë më shumë se 10 milionë deri në nëntor, ose të paktën të gjejë marrëveshjen dhe ta nënshkruajë atë.