Shumë pak njerëz arrijnë të zgjohen me ‘zilen’ e parë nëmëngjes. Përkundrazi, zgjimi i mëngjesit është i vështirë përshumë njerëz, por ne do t’ju japim disa këshilla se si të zgjohenimë shpejt dhe mos të bëheni vonë për punë.

E para, bëni kujdes, mos e shtyni zilen disa herë. Zgjohuni me zilen e parë dhe bëhuni gati, përndryshe, do të bëheni edhe mëvonë se ç’e kishit menduar.

E dyta, mbani gjithmonë një dritë në dhomë të ndezur. Kjo pasi ekspozimi ndaj dritës 15 minuta pas zgjimit i dërgon truritsinjale se është koha për t’u zgjuar. Veç dritës, mund të mbaniedhe perdet e hapura.

E treta, përpara se të flini, planifikoni gjërat për të nesërmen. Kështu zgjimi juaj do të jetë më i thjeshtë, pasi truri juaj do tëmendojë për gjërat që keni dëshirë apo që ju duhet të bëni.

Dhe e katërta, bëni aktivitet fizik. Fiskultura dhe lëvizja do t’juaktivizojë hormonet e lumturisë, që do t’ju ndihmojë edhe tëkeni humor më të mirë.