Twitter shpenzoi 33 milion dollarë (27 milion £) për marrëveshjen e propozuar të Elon Musk për të blerë firmën midis prillit dhe qershorit 2022.

Ai gjithashtu tha se numri i përdoruesve të tij mujor ditor ishte rritur në 237 milionë – por raportoi një humbje neto prej 270 milionë dollarësh, që ishte më e keqe se sa pritej.

Musk që atëherë ka ndryshuar mendje për blerjen, dhe një datë gjyqi tani është caktuar për në tetor, sepse Twitter dëshiron të detyrojë shitjen.

Ekziston një tarifë përfundimi prej 1 miliard dollarësh që mund të rrezikohet. Twitter nuk pranoi të diskutonte rezultatet e fundit financiare, duke përmendur “blerjen në pritje” si arsye. Raporti mbulon periudhën nga prilli deri në qershor 2022.

Twitter ka dyfishuar pozicionin e tij mbi sasinë e llogarive të padëshiruara dhe false në platformë – arsyeja që Elon Musk kishte dhënë për përfundimin e marrëveshjes.

“Ne kemi kryer një rishikim të brendshëm të një mostre llogarish dhe vlerësojmë se mesatarja e llogarive false ose të padëshiruara gjatë tremujorit të dytë të 2022 përfaqësonte më pak se 5% të [përdoruesve aktivë mujorë] tanë gjatë tremujorit,” tha ai – megjithëse shtoi se shifra ishte një vlerësim.

Në vitin 2021, të ardhurat e Twitter ishin 5 miliardë dollarë (4.2 miliardë £), por në 12 muajt e fundit çmimi i aksionit të tij ka rënë me 45%. Analisti Mike Proulx nga firma Forrester tha se Twitter ishte në “purgator”.

“Twitter tani ka një blerës që nuk e dëshiron më atë, një CEO dhe bord që dëshiron ta heqë qafe atë, dhe një bazë punonjësish që është kapur në mes të të gjithave”, tha ai. “Viktima e vërtetë nga gjithë kjo dramë është vetë Twitter”.

Të enjten Snap, i cili zotëron Snapchat, raportoi të ardhura prej 1.11 miliardë dollarësh për tre muajt deri në fund të qershorit, gjë që humbi pritjet e Wall Street.

Aksionet e saj ranë me më shumë se 25% pas lajmit. Ajo tha se disa nga reklamuesit e saj kishin shkurtuar shpenzimet e tyre, duke u përballur me kostot në rritje.

Ai tha gjithashtu se ishte prekur nga një ndryshim i bërë nga Apple vitin e kaluar, që nënkuptonte se përdoruesit e iPhone dhe iPad mund të zgjedhin të mos gjurmohen nga aplikacionet.

Kjo ka ndikuar në personalizimin e reklamave – një shërbim shumë i vlefshëm për firmat e teknologjisë – sepse ato nuk mund të shohin më aktivitetet e tjera në internet të përdoruesve të tyre dhe të përshtatin reklamat në përputhje me rrethanat.

Twitter tha se të ardhurat e tij nga reklamat ishin rritur me vetëm 2%, në 1.08 miliardë dollarë. Meta dhe Alphabet, kompania mëmë e Google, do të raportojnë të ardhurat e tyre javën e ardhshme.