E krijuar nga një artikull i vitit 2021 në New York Times, Efekti JLo lidhet drejtpërdrejt me shumë lloje të ndryshme suksesi që Jennifer Lopez ka arritur gjatë viteve.

Ajo lidhet gjithashtu me të qenit mbi 50 vjeç dhe me një paraqitje ende të re, e freskët dhe në formë. Por më e rëndësishmja, efekti JLo është ai që bën që meshkujt e tjerë të famshëm të rrisin fuqinë e tyre dhe të përmirësojnë imazhin e tyre falë saj.

Ka ndodhur me Alex Rodriguez, Marc Anthony dhe ka ndodhur edhe me Ben Affleck. Për të gjithë ata, takimi me Jennifer Lopez u solli atyre shumë më tepër status se ai që kishin për shkak të suksesit dhe të famës së saj. New York Times thekson se sa e rëndësishme ka mbetur Jennifer Lopez për tre dekadat e fundit në një mënyrë të lehtë.

A e kanë këtë efekt edhe femrat e tjera të famshme?

Duke qenë se këtë term po e marrim nga New York Times, efektin JLo e kanë përjetuar edhe femra të tjera të pabesueshme si Shakira apo Britney Spears.

Ata gjithashtu i bënë bashkëshortët e tyre më të famshëm se sa ishin kur nuk dilnin me ta. Shakira e bëri Antonio de la Ruan shumë më të rëndësishëm dhe ajo krijoi çiftin më të fuqishëm, që Gerard Pique e prishi plotësisht kur e tradhtoi.

Në rastin e Britney Spears, ajo  bëri të famshëm të panjohur të vërtetë dhe më pas ata u harruan përsëri pasi u ndanë nga këngëtarja e famshme. Të dy janë gjithashtu tepër të talentuar, të bukur dhe të suksesshëm.

Edhe pse Shakira është ajo që vërtet mund të krahasohet me Jennifer Lopez në këtë aspekt. Ky term u shpjegua më mirë nga New York Times me të gjitha nuancat që sapo ju thamë. Sidoqoftë, Fjalori i famshëm Urban tashmë kishte një përkufizim të efektit JLo që u përditësua së fundmi.

Së pari, lidhej me një person që dëshiron të shtrëngojë pantallonat në mënyrë që të pasmet të duken më të mëdha se zakonisht.

Megjithatë, ndryshimet e fundit po përdorin efektin JLo për të përshkruar një person në moshë që duket shumë më i ri. Hyrja e fundit ishte nga Marsi 2020, që do të thotë se ndoshta ka nevojë për një përditësim të ri për termin. Jennifer Lopez i ka të gjitha kushtet për të krijuar trende dhe kjo është pikërisht ajo që ka bërë gjatë gjithë jetës së saj. Rroftë Efekti JLo!