“Shitës parfumi”. Për disa orë kështu e përkufizon veten Elon Musk në Twitter. Do të jenë të lumtur biografët e tij, të cilët tani mund të shtojnë një kapitull shtesë në sektorët e shumtë në të cilët njeriu më i pasur në botë është nisur vitet e fundit.

Le të bëjmë një përmbledhje guidat turistike, bankat online, sistemet e pagesave online, makinat elektrike, flakëhedhësit, tunelet, raketat hapësinore, rrjetet sociale.

Vlen të përmendet gjithashtu cenimi i fundit në fushën komplekse të diplomacisë ndërkombëtare, me zgjidhje të ofruara si për luftën midis Rusisë dhe Ukrainës, ashtu edhe për tensionet midis Kinës dhe Tajvanit.

Tani parfumet. Me të vërtetë. Nëpërmjet The Boring Company, kompania më eklektike e tij, Elon Musk filloi tregtimin në këtë sektor. Aroma e parë quhet Flokë të djegur, flokë të djegur.

Një zgjedhje e rrezikshme, duke pasur parasysh lojërat e pafundme që Musk mund të kishte bërë me një esencë me aroma myshku. Megjithatë, sipërmarrësi e ka quajtur tashmë produktin e tij të ri “parfumi më i mirë në Tokë!”. Pa deklinim gjinor, Musk donte të specifikonte se krijimi i tij i ri është “gjithëgjinor”.

Nuk ka informacion shtesë në faqen e internetit të kompanisë Boring. Nuk është e qartë se me çfarë aromash është krijuar dhe madje nuk është e qartë pse një hundë e mprehtë ka vendosur t’i japë parfumit një emër kaq ekzotik.

Flokët e djegur përkufizohen si “Thelbi i dëshirës së neveritshme”. Dhe përsëri: “Ashtu si të mbështeteni në një qiri në tryezë, por pa mundim”.

Dhe nëse nuk keni pasur asnjë dyshim deri më tani, pretendimi i fundit për të përfunduar punën do të kujdeset për këtë: “Dalohuni nga turma! Vini re kur kaloni aeroportin”.

Në vend të kësaj, ajo që është shumë e qartë është çmimi: në Bashkimin Evropian mund të blihet për 104.95 euro. Parfumi nuk është aktualisht i disponueshëm, por do të dërgohet brenda tremujorit të parë të 2023.

Për ta blerë mund të përdorni një kartë normale, por do të ketë edhe mundësinë për ta blerë me DogeCoins, kriptomemën që Musk e ka dashur gjithmonë.

Kjo kripto është në rënie të lirë: në fillim të majit 2021 një Doge tregtonte për 0,52 euro, tani vlen dhjetë herë më pak: 0,062 euro.