Ditën e “Halloween”, disa nga njerëzit më të pasur në botë, janë mbledhur në kështjellën e Transilvanisë të quajtur “Bran”. Siç u raportua nga media rumune gjatë fundjavës, vendi kishtë 140 të ftuar të profilit të lartë gjatë fundjavës, duke përfshirë Angelina Jolie, Sergey Brin dhe Larry Page të Google, Steve Jurvetson të SpaceX dhe Peter Thiel të PayPal. dhe Luke Nosek.

Organizatori i festës, është Elon Musk , i cili gjithashtu u tha se kishte marrë me qira vendin për festimin në këmbim të 75,000 euro sipas botimit lokal Ziare.com. Megjithëse shumë nga mediat lokale pretendojnë se Musk nuk ishte vetëm ai që mori me qira kështjellën, por gjithashtu pagoi për gjithçka, dhe madje nxorri dëshmitarë për treguar se ai ndodhej aty, ndërsa të tjerë thonë se miliarderi as që arriti në kështjellë.

Sipas CNN thuhët se disa burime të njohura rumune pretendojnë se Musk jo vetëm që nuk erdhi në vendlindjen e Drakulës, por nuk ishte as ai që organizoi festën. Ishte ose jo, Kalaja Bran ishte vendi ku mbrëmë u mbajt një festë vigane. Vendi, i konsideruar nga disa si një nga shtëpitë e vampirit legjendar Drakula (për shkak të lidhjes me Vlad the Impaler, njeriun që frymëzoi personazhin Bram Stoker), është vendi ku njerëzit e pasur shkojnë për shumë vite për të festuar një Halloween të duhur.

Sa i përket Musk, kur festa ishte në ecje të plotë, ai ishte i zënë duke u përballur me ish-udhëheqësit e Twitter-it, avokatët që i përfaqësonin ata dhe The New York Times, por edhe duke pyetur njerëzit nëse Vine duhet të rikthehej.