Bota e automobilizmit është me të vërtetë e gjerë dhe karakterizohet nga personalitete të vërteta të shquara që kanë qenë në gjendje të realizojnë ëndrrat e tyre me kalimin e kohës. Në fakt, duke i dhënë vetes një sukses të pafund dhe duke u dhënë miliona shoferëve makinën që ata kanë aspiruar gjithmonë. Mendoni pak, ne jemi mësuar të flasim për markat dhe prodhuesit e dedikuar për katër rrota.

Por në fakt, nëse kaq shumë kompani janë ato që janë, ato i detyrohen gjithashtu burimeve njerëzore që çdo ditë pasurojnë vlerat dhe projektet e tyre pa fund. Dhe në këtë drejtim, Autocar ka vendosur të hartojë një renditje të njerëzve më me ndikim në botë në sektorin e automobilave.

Kushdo që e fitoi këtë “garë” mund t’ju ​​befasojë, edhe nëse vërtet nuk ka asgjë më pak se rivalët e tij, Elon Musk në fillim. Kjo nuk është vetëm një renditje, “Power List 100”, sepse është bërë nga Autocar e cila është një nga revistat më të rëndësishme në sektorin e automobilave – media e specializuar më e vjetër në të gjithë globin. Dhe për këtë arsye, emërimi i Carlos Tavares si personi më me ndikim në industrinë botërore të automobilave është sigurisht i besueshëm.

CEO i Stellantis, i cili prezantoi planin strategjik të kompanisë deri në vitin 2030 më 1 mars, ka tejkaluar konkurrentët e kalibrit të Elon Musk. Kjo renditje prej 100 personash analizoi me kujdes shtrirjen dhe ndikimin global, si dhe fuqinë e shpenzimeve, peshën e reklamave, ndikimin teknologjik, potencialin e rritjes në të ardhmen dhe kapitalizimin e tregut.

Janë renditur dhjetë të parat, nëntëdhjetë emrat në listë të grupuar në kategori nga drejtuesit e ndërtuesve më tradicionalë deri tek ato të kompanive më novatore dhe më të fuqishme të Kinës. Por kompanitë e fundit të teknologjisë dhe lëvizshmërisë kanë pasur gjithashtu hapësirën e tyre të merituar, në atë që është në fakt një renditje botërore dedikuar personaliteteve dhe markave kryesore nga e gjithë skena e automobilave.

CEO i Stellantis i parapriu numrit një të Tesla Elon Musk dhe gjithashtu presidentit të grupit Toyota, Akio Toyoda. Në top pesëshen, CEO i Hyundai, Euisun Chuyng dhe CEO i Volkswagen, Herbert Diess. Në dhjetëshen e parë, vetëm një grua: Mary Barra, CEO e General Motors. Me pak fjalë, një renditje që i jep kredi CEO Stellantis, i cili, megjithatë, tani do të duhet të konfirmojë edhe një herë gjërat e mira të bëra deri më tani: që nuk është e lehtë, në “perëndimin e largët” të automobilizmit.