Në TikTok është bërë mjaft viral profili i avocadogabb, një djaloshi që punon në një hotel dhe që tregon në rrjetin social gjendjen e mjerueshme të dhomave që lënë në hotele vizitorë shumë të paedukuar.

Me 743,000 ndjekës, Gabb po bën shumë zhurmë sidomos për atë që tregon… Por çfarë është ajo që i ka tronditur kaq shumë përdoruesit e internetit? Të gjitha videot e tij kanë një ton mjaft ironik, megjithëse sipas shumë njerëzve paksa viktimist. Për shembull, është një në të cilën tregon një dhomë mjaft të ndyrë, të zënë nga dy të rritur dhe dy fëmijë, plot me mbeturina si në dysheme ashtu edhe në shtretër, plot me thërrime dhe rërë, si dhe kartonë bosh me pica dhe, madje, diçka më keq.

Po flasim për një pelenë të ndyrë të mbështjellë me çarçafë dhe banjën e pashkarkuar. Shumë komentuan videot, duke përfshirë një që shkroi një “cicërimë” shumë kritike:

“TikTok vazhdon të sugjerojë këto videot të këtij tipi të bezdisshëm, anonim që filmon dhomat e klientëve të hotelit të tij (të tmerrshëm) pa leje. E gjitha e thënë me sytë dhe zërin e një qenushi. Sikur të ishte normale. Meriton shuplakat”.

Gabb, nga ana tjetër, iu përgjigj kësaj polemike dhe të gjithë shtesave të tjera në internet, duke bërë padyshim një ironi. “Nuk është e mundur … me videot e mia në hotel unë shkel privatësinë e klientëve dhe nuk duhet të shpëtoj me të …, – fillon ai. – Në TikTok unë publikoj video të hotelit tim duke ndarë realitetin tim. Ndonjëherë ka ndodhur që të filmohen sendet e klientëve.

“Por a mund të bëhet? Cila është e vërteta? Kaosi ka shpërthyer dhe nuk kanë munguar ofendimet. Madje një avokat ka ndërhyrë duke e bërë të qartë se nuk ka shkelje të privatësisë, pasi të dhënat personale të klientëve nuk janë publikuar dhe nuk është e mundur të gjurmohet askush”.

“Mendohuni pak, – vazhdon videoja e tij, – mund të tregoja çdo objekt, qoftë edhe brenda një dhome. Mund të jetë kushdo. Dhe duke qenë i kujtdo, kujt ia shkel privatësinë? Askujt!

“Ligji funksionon kështu. Por pavarësisht gjithçkaje, dhomat që unë tregoj janë ose të personave të huaj që nuk do i shohin kurrë këto video ose janë klientë shumë të moshuar (70, 80 ose 90 vjeç) që nuk do të shikojnë kurrë një video në TikTok. “Nëse mund të duket profesionale apo jo, e drejtë apo e gabuar, mund ta bëj. Por nëse nuk ju pëlqen, do të mundohem ta shmang”, përfundon tiktokeri.