Nga konkurrenca me Snapchat erdhën Stories. Nga ai me TikTok erdhën Reel. Po në lidhje me veçoritë e reja të WhatsApp të marra nga Telegram?

Me kalimin e kohës, Facebook/Meta ka treguar aftësinë për të kopjuar pikat e forta të konkurrentëve kryesorë për të ruajtur hapin me shijet e përdoruesve. Megjithatë, ajo që është bërë deri më tani duket se nuk është më e mjaftueshme, veçanërisht për Facebook.

Sigurisht, platforma ka ende miliarda dollarë në tremujor dhe krenohet me 2.94 miliardë përdorues mujorë, por disa çarje janë të dukshme.

Në fillim të vitit 2022, platforma e Mark Zuckerberg dogji 250 miliardë dollarë në bursë, për shkak të një rënie të fitimeve në tremujorin e katërt të 2021 dhe humbjes së afërsisht një milion përdoruesve.

Deri më sot, TikTok mbetet rrjeti social më i përhapur. Sipas Sensor Tower, platforma në pronësi të kompanisë private kineze ByteDance u shkarkua 3.6 miliardë herë vitin e kaluar.

Një numër 20% dhe 21% më i lartë shkarkimesh se Facebook dhe Instagram. Kjo nuk është e gjitha: Në tre muajt e parë të 2022, përdoruesit e iPhone shpenzuan mesatarisht 78% më shumë kohë në TikTok në krahasim me Facebook.

Pas ndryshimit të emrit nga “News Feed” në “Feed” të thjeshtë dhe prezantimit të Facebook Reels, rrjeti i parë social i Zuckerberg po përgatitet të revolucionarizojë algoritmin e tij që t’i ngjajë akoma më shumë TikTok dhe të rrisë trafikun e tij.

Kjo doli në një shënim të brendshëm të dërguar në fund të muajit prill nga Tom Alison, drejtuesi i Meta-s në krye të Facebook. Ky është plani: Në vend që t’i jepet përparësi postimeve nga llogaritë që ndjekin njerëzit, burimi kryesor i Facebook do të fillojë të rekomandojë masivisht postime pavarësisht se kush i poston ato.

Gjithashtu planifikon të bashkojë Messenger dhe Facebook në një aplikacion të vetëm. Me pak fjalë, ashtu si në TikTok. Qëllimi është të ribëhet interpretimi i këtyre funksioneve të bëra në Instagram dhe ta sjellë atë në Facebook, në mënyrë që të tërheqë përdoruesit më të rinj dhe të rrisë numrin e ndjekësve.