Fëmija 18-vjeçar i Elon Musk thuhet se ka paraqitur kërkesë për ndryshimin e emrit muaj më parë në një përpjekje të vazhdueshme për të ndërprerë lidhjet me CEO të Tesla. Adoleshenti, të cilit i është dhënë emri Xavier Musk në lindje, kërkoi ligjërisht që emri i tyre të ndryshohej në Vivian Jenna Wilson, sipas TMZ.

Emri Wilson është emri i vajzërisë së nënës së adoleshentit, Justine Musk. Dokumentet thuhet se u depozituan në prill, pak pas ditëlindjes së tyre të 18-të. Një pamje e supozuar e ekranit ka qarkulluar përmes Twitter.

Dokumentet e listojnë arsyen e ndryshimit të emrit si “identiteti gjinor dhe fakti që nuk jetoj më ose nuk dëshiroj të jem më i lidhur me babanë tim biologjik në asnjë mënyrë, formë apo formë”.

Seanca do të zhvillohet të premten, raporton TMZ. Zmadhoni Image Dokumentet ligjore të fëmijës së Elon Musk. Adoleshenti dëshiron që emri i tij të ndryshohet në Vivian Jenna Wilson për shkak të “identitetit gjinor”.

Themeluesi 50-vjeçar i SpaceX, i cili ende nuk ka komentuar mbi dosjen, ndan fëmijën e tij dhe vëllain e saj binjak, Griffin, me ish-gruan Justine. Ish-çifti janë gjithashtu prindër të trenjakëve Kai, Saxon dhe Damian, 16 vjeç.

Investitori ka gjithashtu dy fëmijë me ish të dashurën Grimes – djalin X AE A-XII, 2 vjeç dhe vajzën Exa Dark Sideræl, 6 muajshe. Elon ka mbetur relativisht privat në lidhje me jetën e fëmijëve të tij gjatë viteve dhe kurrë nuk e ka përshkruar publikisht marrëdhënien e tij me fëmijën e tij të madh.

Sidoqoftë, themeluesi i Boring Company postoi në Twitter se përemrat ishin një “makth estetik” në dhjetor 2020. Gjashtë muaj më parë, vendësi i Afrikës së Jugut u tha ndjekësve të tij në Twitter se “përemrat janë të këqij”.

Ish-gruaja e Elon postoi në Twitter për një nga fëmijët e tyre të hënën, duke dhënë një pasqyrë të rrallë mbi edukimin e tyre. “Kam pasur një fëmijëri të çuditshme”, më tha 18-vjeçarja ime”, shkroi autori kanadez, 49 vjeç. ““Nuk mund ta besoj që dukem aq normal sa jam.” I thashë, “Jam shumë krenare për ty.” Justine vuri në dukje se fëmija i saj ishte po aq “krenar” për veten.