Vera është sinonim i motit të mirë, pushimeve dhe gjithashtu temperaturave të larta. Pikërisht kremi kundër diellit, së bashku me hidratimin adekuat me bazë uji, është aleati më i mirë gjatë kësaj periudhe të vitit, veçanërisht kur shkoni në plazh ose në zona ku është shumë nxehtë.

Përveç kësaj, përdorimi i tij është thelbësor për të shmangur dëmtimin dhe plakjen e lëkurës, njollat, alergjitë nga dielli ose në rastin më të keq, ndonjë lloj kanceri të lëkurës. Në këtë mënyrë, ekspertët kanë vënë në dukje se cila është zona ku harroni gjithmonë të aplikoni krem kundër diellit.

Është lëkura e qepallave. Këtë e ka shpjeguar në deklaratat e bëra për ‘HuffPost’ dermatologu i “Schweiger Dermatology Group” (New Jersey), Karan Lal. “Disa nga kanceret më të këqija të lëkurës që kam parë ndonjëherë kanë qenë në këtë zonë”, – përmendi ai fillimisht.

Në të njëjtën kohë, ai shpjegoi për mediat e sipërpërmendura se operacioni i kancerit të lëkurës në këtë zonë “është i komplikuar” dhe plagët e të cilit mund të shkaktojnë tharje të syve. Megjithatë, ai nuk është i vetmi ekspert që ka folur për këtë dhe ka nënvizuar rëndësinë e aplikimit të kremit kundër diellit në këtë zonë të lëkurës, gjë që normalisht është e pazakontë për shumicën dërrmuese të njerëzve.

Nga ana e saj, dermatologia Hardley King, e cila punon në Qendrën e Kancerit Memorial në New York shpjegoi arsyet pse njerëzit priren të shmangin aplikimin e kremit kundër diellit në këtë zonë të trupit:

“Duke qenë një zonë kaq delikate, njerëzit nuk aplikojnë krem,sepse mendojnë se do t’u hyjë në sy”. Ajo la të kuptohet gjithashtu për mundësinë që disa mbrojtës dielli mund të shkaktojnë “irritim në atë zonë”.

Megjithatë, qepallat nuk janë e vetmja zonë ku zakonisht nuk aplikohet krem kundër diellit. Duart, si dhe pjesët e tjera të fytyrës; hunda, veshët dhe buzët, janë gjithashtu zona që harrojmë t’i mbrojmë nga ekspozimi në diell.

Nga ana e saj, Organizata e Konsumatorëve dhe Përdoruesve (OCU) hartoi një listë të kremrave më të mirë të diellit sipas markës, çmimit dhe karakteristikave të produktit. Janë gjithsej dhjetë, ndër të cilat spikasin markat Bavaria, Nivea, Isdin apo Vichy.

“Të bësh këtë është një nga masat thelbësore për të parandaluar dëmtimin nga ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet (UV), plakjen e parakohshme të lëkurës dhe zhvillimin e llojeve të ndryshme të kancerit”, – thonë mjekët e këtyre markave. Në të njëjtën kohë, ata iu bënë thirrje konsumatorëve që të aplikojnë krem kundër diellit në çdo zonë dhe pavarësisht nga lloji i lëkurës.