Fituan gati 500 mijë euro nga makinat videolottery të Snaitech në vitin 2012, por tani Gjykata e Apelit të Firences ka urdhëruar kthimin e shumës.

Fitorja në fakt ishte falë një anomalie teknike në sistem, i cili në 17 minuta kishte nxjerrë një ortek biletash “fitues”. Të tre miqtë toskanë arritën t’i merrnin paratë me një urdhër të gjykatës së Pizës, por tani ky vendim është rrëzuar.

Nuk është e qartë nëse, pas dhjetë vjetësh, paratë janë ende në dispozicion apo janë shpenzuar tashmë: e sigurt është se fjala përfundimtare i përket Gjykatës së Lartë.

“Anomali e konstatuar dhe e pakundërshtueshme” – Siç raportohet nga Lucca In Diretta, gjyqtarët e shkallës së dytë shpjeguan se “mosfunksionimi i sistemit që ndodhi më 16 prill 2012” është një “fakt i vërtetuar dhe jo më i kontestueshëm”.

Anomalia “u bë mjaft evidente dhe e dukshme” nga vetë lojtarët, duke qenë se “fitimet e raportuara në biletën e lëshuar nga makina” – pra 494 mijë euro – tregonin “një shumë më të lartë se xhekpoti i grumbulluar deri atëherë dhe në mënyrë të qartë e dukshme në ekranin e makinës. ‘pajisje, e cila ishte 401 mijë euro”.

Tashmë, siç u përmend, pritet vendimi i Gjykatës së Lartë, e cila për më tepër do të duhet të vlerësojë rast pas rasti edhe 240 fitimet e mbetura.