Kujdesi për flokët është një moment themelor për higjienën dhe mirëqenien personale pasi garanton shëndetin e kokës në tërësi si dhe të flokëve.

Pavarësisht nga lloji i flokëve – nëse janë kaçurrela apo të drejta, të gjata apo të shkurtra, të hollë apo të trashë, të thatë apo të yndyrshëm – prandaj është e rëndësishme të dini se si t’i mbani ato në mënyrën më të mirë.

Dhe edhe nëse duket si një zakon i thjeshtë, nëse jo i parëndësishëm, ne jo gjithmonë i lajmë flokët me frekuencën e duhur.

Në fakt, ekspertët theksojnë se përdorimi shumë i shpeshtë i shampos mund të privojë lëkurën nga vajrat natyralë të prodhuar brenda folikulave, vajra që janë të rëndësishëm për rritjen e flokëve.

Pasojat mund të jenë, për shembull, fillimi i zbokthit, ndjesia e kruajtjes, lëkura e kokës shumë e thatë dhe brishtësia e flokëve. Atëherë, si të dini se kur është koha e duhur për të larë flokët?

Përgjigja, sipas stilistit të flokëve Jon Hala, është vetëm një: kur është rreptësisht e nevojshme, shmangia e larjes së panevojshme. Natyrisht, kjo nuk do të thotë të neglizhojmë veten, por të përqendrojmë saktë vëmendjen tonë.

Nëse, në fakt, duke kaluar gishtat nëpër flokët tuaj, ato janë ende të buta dhe elastike, do të thotë se nuk ka nevojë t’i lani ato edhe nëse, ndoshta, e kishim planifikuar ta bënim këtë.

Në përgjithësi, është e nevojshme të vazhdohet me shampo dhe balsam vetëm kur flokët janë dukshëm të yndyrshëm ose nëse kruhet ose ka shenja të rrëshqitjes në lëkurë.

Në përgjithësi, megjithatë, frekuenca e një ose dy herë në javë nuk duhet të tejkalohet për të mos varfëruar flokët e sebumit natyral që ushqen folikulat e shëndetshme.

Prandaj, për ata që priren të lahen shumë shpesh, nëse jo edhe çdo ditë, ekspertët këshillojnë që ta reduktojnë gradualisht këtë frekuencë, fillimisht duke vazhduar çdo dy ditë dhe më pas të mbërrijnë një herë ose dy herë në shtatë ditë.

Është e rëndësishme, pra, të siguroheni që përdorni produktet e duhura – të lehta dhe që nuk rëndojnë flokët – në mënyrë që edhe modeli i flokëve të zgjasë më shumë.