Një makinë fluturuese me ngjyrë të kuqe Ferrari së shpejti mund të bëhet realitet ëndrra e çdo udhëtari: do të fluturonte mbi milje të bllokimit për në punë, ulje dhe më pas një ose dy milje për në vendet e tyre të parkimit.

“Samson Sky’s Switchblade”, i cili ka 14 vjet në përgatitje, tani është gati për serinë e radhës të testeve. Më parë, ne raportuam se automjeti i ndërtuar në Oregon po përgatitej për teste rrugore.

Më 15 korrik, Administrata Federale e Aviacionit përcaktoi se ishte e sigurt për testimin e fluturimit, kështu që makina fluturuese mund të ishte disa javë larg daljes në treg.

Automjeti inovativ u krijua për të ofruar të gjitha lehtësitë e një makine luksoze, duke përfshirë lëvizjen e saj hibride elektrike sistem, për një udhëtim të qetë në ajër. Kur ulet, krahët e saj palosen në anët e makinës. Testimi në Switchblade është përshpejtuar gjatë vitit të kaluar në pritje të pengesave të FAA.

“[Ekuipazhi] hoqi “Unë jam duke bërë R&D” dhe vendosën kapelet e ekuipazhit “Unë jam i testit të fluturimit” dhe mendoj se kjo vendosi vërtet tonin për gjithçka më pas,” Sam Bousfield, CEO i Samson. Sky dhe shpikësi i Switchblade, i tha The Hill në lidhje me përparimin e automjetit. “Tani jemi në një lojë tjetër”.

Switchblade, i cili mban deri në dy persona, mund të arrijë një lartësi maksimale prej 16,000 këmbësh, me një shpejtësi lundrimi prej 160 mph. Kjo lartësi është mjaft e ulët që piloti dhe pasagjeri të shijojnë pamjen. Krahët lejojnë aeroplanin të lëvizë nga toka në ajër me një tranzicion të qetë.

Një gjë që ende i bën klientët të hamendësojnë është se si njerëzit do ta sigurojnë automjetin pasi sigurimi për makinat fluturuese nuk është krijuar. Bousfield thotë se pronarët me shumë gjasa do të duhet të blejnë sigurimin e makinave dhe avionëve për mbrojtje të plotë kundër dëmtimeve.

Makina të tjera fluturuese po përgatiten gjithashtu të fluturojnë. AirCar i Klein Vision u certifikua nga autoritetet e transportit ajror në Sllovaki, me pritje të certifikimit në të gjithë Evropën. Një tjetër konkurrent, Aeromobil, po punon për një model sportiv AM4. Në Holandë, Pal-V Liberty po punon gjithashtu drejt certifikimit.

Kur Switchblade të dalë në treg, ai do të shitet me pakicë për 170,000 dollarë. Kompania aktualisht i lejon klientët të rezervojnë makinën e tyre paraprakisht me një depozitë prej 2,000 dollarësh që duhet të paguhet 45 ditë pas fluturimit të veturës së parë. Deri më tani, mbi 1600 janë në listën e rezervimeve dhe në rritje.