Haunted Museum i Nottingham është shtëpia e shumë atraksioneve makabre dhe të frikshme, por pak janë aq shqetësuese sa George, një kukull e viteve 1930 që thuhet se është bërë duke përdorur sytë dhe flokët e një personi të vdekur.

Marrie Wesson, e cila themeloi Muzeun Haunted në Nottingham me bashkëshortin e saj në vitin 2018, së fundi u takua me ekspertin e antikeve Charlie Ross në shfaqjen e njohur televizive të BBC-së, Bargain Hunt.

Ai solli me vete disa nga gjetjet e tij më rrëqethëse, njëra prej të cilave ishte George, një kukull me pamje të çuditshme nga Teksasi i viteve 1930, i cili arriti të trembte Ross me shprehjen e tij të mprehtë dhe sytë blu të ndezur.

Megjithatë, shqetësimi i George nuk kufizohet vetëm në shprehjen e fytyrës. George vjen nga një kohë kur kukulla të këtij lloji bëheshin në kujtim të njerëzve të dashur, vetëm në rastin e tij personi që e bënte përdorte flokët dhe sytë prej xhami të të dashurit të tyre.

Wesson shpjegoi në emision: “Ai erdhi tek ne nga Teksasi dhe, në atë ditë, ata bënë gjëra si George në kujtim të të dashurve që kanë ndërruar jetë. Dallimi me George është se njeriu i dashur ka vdekur… George tani ka sy dhe flokë xhami”.

Kur u pyet për origjinën e George, Marrie Wesson u përgjigj se personi nga i cili e morën erdhi tek ata sepse familja e tyre po përjetonte “shumë gjëra paranormale me të” dhe me sa duket ata nuk donin të bënin më me kukullën.

Ajo shtoi: “Ata kishin dhimbje koke dhe sytë e tij kishin filluar t’i dhembin, kështu që e çuan në disa mediume dhe me sa duket George dëshiron që sytë dhe flokët e tij të kthehen, ai nuk mund të pushojë pa to”.

Sigurisht, të gjitha këto gjëra paranormale është e pamundur të vërtetohen, por duke gjykuar nga reagimet e shikuesve, shumica e njerëzve do të kishin preferuar që George të kishte qëndruar në Teksas, vetëm për të qenë i sigurt. Disa postuan në Twitter: “Ajo kukull duhet të kishte qëndruar në Teksas, nuk mund ta shikoj TV, i urrej kukullat”.