Duket sikur të famshmit nuk janë të imunizuar nga mashtrimet pasi Brad Pitt pranoi se ishte “i fiksuar” me gjetjen e thesarit të varrosur nën pronën e tij në Provence, Francë.

Në një intervistë për GQ, aktori zbuloi se ai ishte afruar nga një burrë i cili pretendonte se kishte miliona dollarë në ar të varrosur nën Chateau Miraval. Pitt dhe ish-bashkëshortja Angelina Jolie e blenë pronën në vitin 2012.

“Unë u fiksova,” tha Pitt. “Për një vit, kjo ishte gjithçka për të cilën mund të mendoja, vetëm emocioni i gjithë kësaj. Ndoshta ka të bëjë diçka me vendin ku jam rritur, sepse në malet Ozark ka pasur gjithmonë histori të depove të fshehura ari.

Megjithëse një grup e kontrolloi pronën për një vit, nuk u gjet asnjë thesar. Pitt më vonë kuptoi se njeriu që i tregoi atij historinë “kërkonte para për një lloj kompanie radari, një mundësi investimi”.

“Ishte një marrëzi në fund”, shtoi ai. “Ishte vetëm gjuetia ajo që ishte emocionuese.”

Banesa ndodhet në jug të Francës dhe mbulon 500 hektarë. Një pjesë e pronës, e cila përfshin 35 dhoma dhe një studio regjistrimi, datojnë në shekullin e 17-të.

Rezidenca kishte qenë një rezidencë pushimi për Pitt dhe Jolie pas dasmës së tyre në këtë pronë më 23 gusht 2014.