Këtë verë, thatësirat shkatërruese, të cilat kanë ndodhur si në Evropë ashtu edhe në Shtetet e Bashkuara, kanë zbuluar shumë nga ajo që fshihet në shtratin e detit dhe lumenjtë.

Ndër këto gjetje, më e fundit dhe befasuesja është sigurisht ajo e gjurmëve të dinozaurëve të zbuluara falë tërheqjes së ujërave në Parkun Shtetëror të Luginës së Dinozaurëve në Teksas.

Gjurmët gjigante, të cilat dikur ishin të mbuluara me baltë, baltë dhe ujë të cekët, u zbuluan së fundmi për shkak të thatësirës që thau lumin Paluxy, sipas një video të postuar nga Friends of Dinosaur Valley State Park.

Çdo gjurmë përmban tre shenja kthetrash të ngulitura thellë dhe besohet se janë prodhuar nga një theropod, një klasë e dinosaurëve dykëmbësh që përfshin Tyrannosaurus rex dhe Allosaurus.

Këto gjurmë të reja, megjithatë, ka shumë të ngjarë të jenë shkaktuar nga një Acrocanthosaurus, një mishngrënës i madh që ka jetuar në Amerikën e Veriut të sotme midis 113 dhe 110 milion vjet më parë.

Kjo gjini e dinosaurëve mund të arrijë 11 metra gjatësi dhe madhësia e saj e madhe është e dukshme në gjurmët e këmbëve, të cilat kalojnë lehtësisht 30 centimetra nga thembra te kthetra.

Kjo verë, në veçanti, u karakterizua nga një mungesë e madhe shiu dhe temperatura rekord në Teksas. Rreth 27% e shtetit është në gjendjen e “thatësirës së jashtëzakonshme”, kategoria më e rëndë, ndërsa 62% e tjera po përjetojnë “thatëtësirë ​​ekstreme”.