Inteligjenca artificiale ka hyrë në mënyrë efektive në botën e futbollit: një grup studiuesish nga DeepMind i Google udhëzuan një grup lojtarësh të animuar se si të luanin një version realist të futbollit në një ekran kompjuteri.

Me ndryshimin se rregullat bazë nuk ishin dhënë paraprakisht. Revista Science Robotics raportoi dhe publikoi eksperimentin.

Loja pas videove

Futbollistët virtualë kanë përmirësuar performancën e tyre vetëm duke parë video të lojtarëve të vërtetë, duke marrë rezultate të mahnitshme:

veprimi duket si një lojë kompjuterike, por është shumë më realist sepse futbollistët janë në gjendje të marrin vendime vetë.

Ndërsa robotët e simuluar mësuan se çfarë duhej bërë, ata janë vënë të luajnë kundër njëri-tjetrit, duke shtuar më shumë lojtarë derisa të kishin dy ekipe të plota.

Rezultati përfundimtar është ai i një loje shumë realiste, por edhe të thjeshtuar, ku nuk ka faull dhe ka një kufi të padukshëm në fushë.