Një grua është ngrënë nga 20 macet e saj pasi u nda nga jeta në shtëpinë e saj dhe nuk u zbulua për javë të tëra nga policia. Policia gjeti trupin e gruas në qytetin rus të Bataysk pasi mori një telefonatë të shqetësuar nga kolegu i saj, raporton The Sun.

Policia beson se ajo kishte vdekur për dy javë pasi u rrëzua. Gruaja, emri i së cilës nuk është bërë i ditur, ishte një rritëse macesh, e cila kishte në pronësi 20 mace të llojit Maine Coon.

Një ekspert i shpëtimit të kafshëve që kujdesej për macet e gruas pas vdekjes së saj tha se veprimet e tyre tronditëse ishin “të kuptueshme”, sipas The Sun. “Macet mbetën vetëm për dy javë, nuk kishte ushqim, kështu që çfarë të hanin tjetër?”.

Disa nga macet më të shëndetshme tani janë kthyer në shtëpi, por është e paqartë nëse pronarët e tyre të rinj janë të vetëdijshëm për atë që ndodhi. Macet Maine Coon janë një racë e madhe shtëpiake që e ka origjinën në shtetin amerikan të Maine. Ata njihen për ndërtimin e tyre muskulor dhe personalitetin social.

Nuk është hera e parë që një pronar maceje vdes në një mënyrë kaq të tmerrshme. Një grua nga Hampshire u gjet gjysmë e ngrënë nga macet e saj, pasi trupi i saj i pajetë mbeti i pazbuluar për dy muaj.

Kufoma e Janet Veal u gjet në kuzhinën e shtëpisë së saj, dy muaj pasi ajo vdiq, së bashku me një numër macesh dhe qensh të vdekur dhe të gjallë.