Që nga fillimet në vitet 1950, Rekordet Botërore Guinness kanë dëshmuar shumë rekorde të çuditshme të lidhura me ushqimin që janë thyer në mbarë botën. Takeru Kobayashi mban dy rekorde, për shembull: një për të ngrënë më shumë hamburgera në tre minuta – 12, për të qenë të saktë – dhe një i dytë për ngrënien e një numri rekord qoftesh IKEA në një minutë.

Ekzistojnë gjithashtu të dhëna për të ngrënë më së shumti thelpinj hudhër në një minutë, 125 lugë akullore të balancuara në një kon (më e larta në botë) dhe një byrek me kungull prej 1678 kilogramësh. Donald Gorske gjithashtu mban një vend në Rekordet Botërore Guinness.

Sipas organizatës, Gorske u njoh për “numrin më të madh të hamburgerave të Big Mac të ngrënë në jetë” dekada më parë, kur numri i Big Mac-ëve ishte 15,490 në 1999, një titull që Gorske e mban edhe sot.

Si e bëri ai, mund të pyesni veten? Provoni të hani një Big Mac praktikisht çdo ditë! Gorske theu rekordin e tij në gusht 2021 kur hëngri gjithsej 32,340 Big Mac. Sipas një deklarate të lëshuar nga Guinness World Records, 17 maji shënoi ditën kur Gorske hëngri zyrtarisht një nga burgerët e famshëm Big Mac të McDonald’s pothuajse çdo ditë për 50 vjet.

Me përjashtim të tetë ditëve të humbura, Gorske ka ngrënë burgerin ikonë të McDonald’s për gjysmë shekulli. Siç raporton Mashed.com, Gorske hëngri për herë të parë një Big Mac në një McDonald’s në Fond du Lac, Wisconsin në vitin 1972.

“Në atë moment unë thashë, ‘ndoshta do t’i ha për pjesën tjetër të jetës sime'”, tha ai. Dhe ai e ka mbajtur fjalën. Duke marrë parasysh faktin se Gorske ka ngrënë mbi 32,000 Big Mac në jetën e tij, është e drejtë të thuhet se ai është një fans i madh i McDonald’s.

Kështu mendon edhe dyqani Fond du Lac. Dyqani jo vetëm që ka një portret të Gorske të varur në mur, por gjithashtu ka varur një tabelë që e uron atë për 50 vjetorin e besnikërisë ndaj Big Mac.

Por kjo nuk është e gjitha, Gorske ka ruajtur “mbetjet” e çdo hamburgeri që ka ngrënë ndonjëherë: fatura, kartona Big Mac të viteve ’70 dhe gjithçka në mes!