Vuajtja e një vjedhjeje në shtëpinë tuaj është sigurisht një nga përvojat më të pakëndshme që mund të keni në jetën tuaj. Përveç kësaj, në fakt, dëmit ekonomik për vjedhjen e mallrave me vlerë, situata e bën njeriun të ndihet i dhunuar emocionalisht.

Pikërisht aty ku duhet të jemi më të sigurt dhe më të mbrojtur. Dhe tronditja mund të zgjasë për një kohë të gjatë, duke shkaktuar shpesh frikë të paaftë që përfundojnë duke ndikuar negativisht në sjelljen dhe zakonet normale të subjekteve të prekur.

Prandaj, siguria është thelbësore për të jetuar me qetësi më të madhe brenda shtëpisë dhe njerëzit e këqij e dinë mirë këtë, aq sa ata vazhdimisht po përmirësojnë teknikat e reja për të hyrë në shtëpi dhe apartamente.

Për shembull, një nga metodat më të fundit është raportuar ajo e acidit gërryes për të këputur edhe bravat e dyerve të blinduara në asnjë kohë. Kjo teknikë e thyerjes, në fakt, është shumë e përhapur në Gjermani – ku është përhapur gjatë muajve të fundit – dhe shfrytëzon fuqinë e disa acideve të afta për të tretur metalet.

Ndër më të përdorurit është acidi nitrik, shumë gërryes, i cili është efektiv në shumicën e metaleve me përjashtim të arit dhe platinit.

Kjo substancë pa ngjyrë me një erë të fortë arrin të depërtojë në përbërësit metalikë të bravës, duke tretur cilindrat dhe duke ‘neutralizuar’ derën.

Prandaj, kini kujdes nëse vini re erëra të pazakonta dhe shumë të ashpra, sepse ato mund të jenë shenjë e një tentative për të thyer. Dhe ky është vetëm truku i fundit, sipas rendit kronologjik, që hajdutët i kanë shtuar metodave të tyre të vjedhjes.

Por ka edhe një lajm të mirë: kompanitë tashmë po punojnë shumë për të prodhuar dritare dhe dyer më të sigurta dhe rezistente ndaj acideve. Për shembull, disa bravë kanë një sistem çeliku që parandalon depërtimin e acidit, duke shmangur kështu korrozionin dhe rrjedhimisht hapjen e derës.