Petullat janë një nga ushqimet më të preferuara. Dhe janë një zgjedhje shumë e mirë për vaktin e mëngjesit, pasi janë shumë të lehta për t’u gatuar dhe shumë të shijshme. Petullat përmbajnë disa lëndë ushqyese që mund të ofrojnë një sërë përfitimesh për shëndetin tonë.

Nëse nuk e dini, petullat përmbajnë shumë karbohidrate, që ndihmojnë të kemi shumë energji. Dhe kjo është një nga arsyet se pse njerëzit mendojnë se petullat janë të pashëndetshme. Nëse bëni petulla me grurë të plotë, atëherë mund të hani edhe më shëndetshëm, pasi petullat me grurë integral përmbajnë fibra që mund të ndihmojnë në nivelin e sheqerit në gjak.

Gjithashtu, petullat janë një burim i mirë hekuri. Hekuri është i rëndësishëm për transportimin e oksigjenit në mushkëritë tuaja nëpërmjet qelizave të kuqe të gjakut. Ai gjithashtu ndihmon për të mbajtur funksionimin e qelizave tuaja imune. Petullat me grurë integral do t’ju japin rreth 3 mg hekur (16-38% e konsumit tuaj ditor).

Për më tepër, petullat janë edhe një burim shumë i mirë kalciumi. Petullat përfshijnë qumësht, i cili përmban kalcium. Nga ana tjetër, kalciumi është një burim i rëndësishëm për forcimin e kockave, si dhe për të ndihmuar funksionimin e duhur të muskujve dhe nervave.

Petullat përmbajnë edhe sheqer, për të cilën duhet të keni kujdes. Nëse përfshini një lugë gjelle sheqer në petullat tuaja është e barabartë me 50 kalori dhe 13 g sheqer. Mos e teproni me sheqerin, mund të bëhet shpejt një mbingarkesë.