“Jetpack Aviation”, e cila tashmë i bën njerëzit helikë vertikale, sapo njoftoi një fluturim të suksesshëm testues të prototipit të saj të motoçikletës fluturuese të drejtuar me avion. Performanca e parashikuar është e denjë për “Easy Rider” dhe më e mira nga të gjitha. Kompania nga Kalifornia planifikon të prodhojë dy versione për përdoruesit e përditshëm.

“Speeder” është një arritje inxhinierike, që kërkonte që “Jetpack Aviation” të shkruante programin e vet të softuerit të kontrollit të fluturimit për të monitoruar dhe rregulluar shtytjen. Përfitimi i kësaj pune, që zgjati një vit e gjysmë, është një sistem intuitiv që funksionon si motoçikletë tipike dhe e stabilizon automatikisht makinën në fluturim.

Mund të ngrihet dhe të ulet vertikalisht nga shumica e sipërfaqeve në hapësirën e zënë nga një makinë dhe mund të programohet të fluturojë në mënyrë autonome. “Ne mund të kemi një version ultra të lehtë (që nuk kërkon licencë piloti) gati brenda dy viteve dhe një version eksperimental brenda gjashtë muajve pas kësaj, – tha CEO i “Jetpack Aviation”, David Mayman.

– Versioni ultra i lehtë do të kufizohej në 60 mph (rregullat e FAA) dhe një kohë fluturimi prej 15 minutash. Versioni eksperimental do të kërkonte një licencë bazë piloti për të fluturuar. Shpejtësia e këtij versioni do të ishte afërsisht 250 mph, me një kohë fluturimi prej rreth 35 minutash”.

Edhe pse dizajni origjinal parashikonte katër turbina (siç tregohet në imazhet që shoqërojnë këtë artikull), produkti përfundimtar do të ketë tetë, dy në çdo cep të motoçikletës për të ofruar siguri. Ato gjithashtu do të ofrojnë fuqi mbresëlënëse, duke lejuar që “Speeder” me rreth 300 paund të mbajë 600 paund, një raport i madhësisë ndaj ngarkesës që e veçon atë nga mjetet e tjera VTOL. Cikli i ajrit ka gjithashtu kontrolle me dorë, një ekran navigimi 12 inç dhe sistem radio.

Një version i përditësuar “Speeder 2.0” do t’iu nënshtrohet testimeve më intensive këtë verë dhe vjeshtë përpara se të përfundojë ndërtimi. Për të gjitha operacionet e veta, duke përfshirë testimin e ardhshëm, “Jetpack” ka bërë një marrëveshje me “Prometheus Fuels”, për të përdorur karburantin 100 për qind të karbonit neto të kësaj kompanie.

E ardhmja do të përfshijë gjithashtu versione komerciale për organizatat ushtarake dhe të sigurisë publike, që kanë krahë të ndashëm dhe diapazon më të madh, ndarje magazinimi për të mbajtur parandaluesin e zjarrit, personel dhe pajisje mjekësore ose pasagjerë të lënduar.