Sipas shtëpisë më të rëndësishme të ankandeve në botë “Christie”, duhej të arrinte një shifër nga 4 deri në 6 milionë dollarë. Por Hector, skeleti më i plotë i Deinonychus antirrhopus i gjetur ndonjëherë, i mahniti të gjithë dhe u shit për 12.4 milionë dollarë!

Me mbi 100 milionë burime pas tij dhe një “kthetra të tmerrshme” siç tregohet nga emri i saj në greqishten e lashtë, Hector është në një “gjendje të jashtëzakonshme ruajtjeje” sipas Christie.

Eshtrat e dinosaurit u gjetën në vitin 2013 në Montana dhe datojnë në periudhën e Kretakut, veçanërisht në një epokë midis 115 dhe 108 milion vjet më parë. Para Hektorit, vetëm dy ekzemplarë të tjerë të Deinonychus ishin gjetur në të njëjtën gjendje.

Njëra është e ekspozuar në Muzeun Amerikan të Historisë Natyrore dhe ishte gjithashtu një frymëzim për skenat në Jurassic Park: megjithëse nuk përmendet drejtpërdrejt, shumë nga tiparet e tij u kapën në dinosaurët e filmit.