Ekipi i ekspertëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) që ndodhet në Kinë prej disa ditësh, për të hetuar në lidhje me origjinën e Covid-19, ka nxjerrë konkluzionet e para,

Sipas ekspertëve, koronavirus mund të ketë patur origjinën e tij në Wuhan. Peter Ben Embarek, tha: “Hipoteza se virusi ka dalë nga një laborator në Wuhan është plotësisht e mundshme dhe ka shumë fakte që e vërtetojnë këtë gjë”.
Gjithsesi, ekspertët (Liang Winnaian) pohojnë gjithashtu se pandemia mund të ketë patur origjinë nga një transmetik zoonotic, pra i transmetuar nga kafsha te njeriu. Për momentin nuk specifikohet ende kafsha që ka mbartur e para Sars-Covid-2.