Kush tha se vetëm qentë janë miqtë më besnikë të njeriut? Macet gjithashtu dinë të jenë shoqëruese të denjë në jetë për njerëzit dhe disa prej tyre mund të arrijnë dimensione vërtet të jashtëzakonshme.

Ashtu si Fenrir, një mace Savannah që, falë lartësisë së saj të veçantë, është macja më e gjatë në botë. Me 47.8 centimetrat e saj, kjo mace e bukur e madhe ka hyrë në renditjen e njohur të rekordeve botërore Guinness.

Kjo u raportua nga pronari i saj shumë i dashur, William John Powers, me origjinë nga Farmington Hills, Michigan (SHBA). Përpara se t’i jepnin njohjen e rëndësishme, gjyqtarët e renditjes duhej të kontrollonin me kujdes madhësinë e kafshës shtëpiake.

Siç tha pronari i krijesës së mahnitshme, Fenrir nuk do të ishte i vetmi në familjen e tij që do të kishte karakteristika fizike të denja për t’u konsideruar.

Në vitin 2016, në fakt, me të njëjtin çmim u vlerësua edhe vëllai i tij Arcturus për shkak të gjatësisë mbresëlënëse. Macja e madhe ishte 48.3 centimetra. Megjithatë, pas një zjarri, kafsha ka vdekur para kohe.

Përveç Fenrir, Powers zotëron një mace tjetër që thyen rekord, një Maine Coon me emrin Altair. Ky i fundit mori titullin e maces me bishtin më të gjatë ndonjëherë. Pjesa ekstreme e trupit të ekzemplarit ka një madhësi të mirë prej 40.81 centimetra.

Ashtu si Fenrir, edhe Altair kishte një vëlla “rekord” për shkak të bishtit të tij shumë të gjatë, Cygnus, i cili gjithashtu vdiq në të njëjtin zjarr në të cilin vdiq Arcturus në vitin 2016. Bishti i maces ishte 44.6 centimetra.

“Për dikë kaq të fiksuar pas maceve të tyre, të mos kesh vetëm një me titullin e rekordeve botërore Guinness, por katër është shumë surreale, apo jo?”, tha Powers. “Pothuajse duket sikur ishte diçka e destinuar të ndodhte”, përfundoi më pas burri.