Historia është aq e pabesueshme saqë ngre më shumë se një dyshim te hetuesit se si shkuan gjërat në të vërtetë. Një tregtar gurësh të çmuar i grabitur nga dy blerës misterioz të gurave me vlere prej dy milionë eurosh.

Ajo që e bën gjithçka më të mjegullt, megjithatë, është dinamika e vjedhjes: shitësi do të ishte larguar për t’u kthyer në dhomë për të marrë një gur tjetër të çmuar, duke lënë, në mënyrë të pabesueshme, dy gurat mbi tavolinë.

Pas kthimit, ai nuk gjeti as blerësit dhe, natyrisht, gurët. Kjo të paktën është dinamika e raportuar nga një tregtar 47-vjeçar me origjinë amerikane, por banues në Itali, tek oficerët e policisë. Gjithçka ndodhi rreth orës 2 të mëngjesit të së mërkurës mbrëma në një dhomë të hotelit The Hub, në via Polonia, në Musocco.

Viktima tha se është takuar me dy blerësit fallco pak ditë më parë përmes Instagramit pasi kishte publikuar një reklamë për shitjen e gurëve të çmuar. Kështu të tre janë takuar në hollin e hotelit ku 47-vjeçari u ka treguar blerësve të mundshëm dy topazet. Pas një analize të kujdesshme të autenticitetit të gurëve, të dy e pyetën shitësin nëse kishte në dispozicion një topaz tjetër, në këtë rast do ta kishin blerë edhe atë.

Në atë moment, burri u kërkoi atyre të prisnin disa minuta derisa ai të ngjitej në dhomë për të marrë gurin tjetër. Në atë fazë, megjithatë, ai do t’i kishte lënë dy guret në tryezë pa mbikëqyrje.

Një gjest vërtet i çuditshëm për një tregtar prej kohësh, aq sa historia e tij po shqyrtohet nga agjentët e Parandalimit të Përgjithshëm të komisariatit të cilët po analizojnë pamjet nga kamerat e hotelit për të verifikuar rikonstruksionin. Shitësi ka deklaruar një vlerë totale mbi një milion euro për dy topazet e vjedhura. Ende nuk ka asnjë gjurmë të dy autorëve të dyshuar.